O-STA

ISO 27001 certifikat za SafeNet Authentication Service

11.4.2014

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je konec februarja 2014 obvestil, da je od UL-DQS Inc. podjetje prejelo potrdilo o uspešno prestanem postopku certifikacije za ISO 27001 za njihovo rešitev / storitev SafeNet Authentication Service (SAS). ISO 27001:2005 je najzahtevnejša certifikacija te vrste in je mednarodno priznan standard za upravljanje informacijske varnosti in SafeNet Authentication Service je edina rešitev za uporabniško overjanje, ki je doslej prejela tovrstno potrdilo. Je sam še eno potrdilo o kvaliteti te rešitve, na primer ob zanesljivi uvrstitvi na vodilni kvadrant Gartnerjeve preglednice rešitev za uporabniško overjanje.

Citat

Andrew Young, podpredsednik, SafeNet Authentication Services: "ISO 27001 certification is a significant differentiator for SafeNet and really completes our vision for our industry-leading authentication solution. We believe that we have the best product, we are recognized as having the best vision, according to the Magic Quadrant, and now we can demonstrate unparalleled trust. With this certification in place, we have created an extra level of security that is now accessible to enterprise customers, who wouldn't have been able to achieve it on their own."

Več lahko izveste v originalnem članku.

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2014/safenet-authentication-service-achieves-iso-27001-certification/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com


Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com