O-STA

Michael Kors je napovedal licenčno pogodbo za izdelavo in prodajo očal z Luxottico

15. april 2014, 16:00 UTC

HONGKONG in MILANO --(BUSINESS WIRE)-- Michael Kors Holdings Limited (NYSE:KORS) in Luxottica Group (MTA:LUX) (NYSE:LUX) sta danes podpisala novo ekskluzivno licenčno pogodbo za izdelavo in prodajo očal linij Michael Kors Collection in MICHAEL Michael Kors. Prva kolekcija, ki jo bodo izdelali z Luxoticco, bo na trg prišla januarja leta 2015.

Partnerstvo z Luxottico, vodilnim svetovnim podjetjem na področju prvovrstnih, luksuznih in športnih očal, bo trajalo 10 let. Podjetju Michael Kors, poznanem tako po luksuznih pripomočkih in konfekcijskih izdelkih kot tudi po prepoznavnem luksuznem življenjskem stilu, bo sodelovanje omogočilo, da nadaljuje s širitvijo znamke očal po svetu. Luxottica bo s proizvodnjo očal linij Michael Kors Collection in MICHAEL Michael Kors začela spomladi leta 2015. Luksuzni kolekciji očal Michael Kors bosta na voljo v prodajalnah Michael Kors, veleblagovnicah, izbranih prodajalnah v potniških centrih, neodvisnih optikih in Luxotticinih prodajalnah.

"Na področju očal smo dosegli velik uspeh in verjamemo, da bo novo partnerstvo še izboljšalo našo luksuzno podobo na trgih optike in sončnih očal," je dejal izvršni direktor Michael Kors John D. Idol. "Luxottica je v industriji očal vodilno podjetje zaradi zavezanosti dizajnu in kvaliteti. Zaradi tega so idealen partner za našo luksuzno znamko. Področje očal je pomemben del strategije rasti, s katero nadaljujemo našo širitev po svetu."

"Zelo smo navdušeni in ponosni, da vstopamo v partnerstvo z Michaelom Korsom, eno najmočnejših ameriških znamk na področju luksuznega življenjskega stila," je dejal izvršni direktor Luxottica Group Andrea Guerra. "Michael Kors ima z izdelki, ki so zanimivi za luksuzne stranke po vsem svetu, izjemen vpliv v modi. Verjamemo, da se podoba znamke Michael Kors, njena rast in močna prisotnost na vseh segmentih podjetja ter inovativen modni dizajn odlično prilegajo v naš portfolio. Prepričani smo, da bo to partnerstvo izjemno uspešno."

O podjetju Michael Kors

Michael Kors je svetovno znan in večkrat nagrajen oblikovalec luksuznih modnih pripomočkov in konfekcijskih izdelkov. Njegovo istoimensko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1981, trenutno izdeluje vrsto proizvodov znamk Michael Kors in MICHAEL Michael Kors, med drugim modne pripomočke, obutev, ure, nakit, moško in žensko konfekcijo ter celotno linijo dišavne kozmetike. Prodajalne Michael Kors, ki jih upravljajo neposredno ali z licenciranjem, delujejo v nekaterih najbolj prestižnih mestih v svetu, kot so New York, Beverly Hills, Chicago, London, Milano, Pariz, München, Carigrad, Dubaj, Seul, Tokio in Hongkong.

O skupini Luxottica Group S.p.A.

Luxottica Group je z več kot 7000 prodajalnami v Severni Ameriki, Azijsko-pacifiški regiji, na Kitajskem ter v Latinski Ameriki in Evropi ter z močnim uravnovešenim portfeliem znamk vodilna skupina na področju prvovrstnih, luksuznih in športnih očal. Med hišne znamke spadajo Ray-Ban, najbolj prepoznavna znamka sončnih očal na svetu, Oakley, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli in Arnette, med licenčne znamke pa Giorgio Armani, Bulgari, Burberry, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Polo Ralph Lauren, Prada, Starck Eyes, Tiffany in Versace. Poleg svetovne veleprodajne mreže, ki obsega 130 držav, skupina upravlja vodilne trgovske verige na velikih trgih, med drugim LensCrafters, Pearle Vision in ILORI v Severni Ameriki, OPSM in Laubman & Pank v Azijsko-pacifiški regiji, LensCrafters na Kitajskem, GMO v Latinski Ameriki in Sunglass Hut po vsem svetu. Proizvodi skupine so oblikovani in izdelani v šestih tovarnah v Italiji, treh tovarnah na Kitajskem, ki jih ima v popolni lasti, tovarni v Braziliji ter v tovarni v ZDA, ki je namenjena izdelavi športnih očal. Leta 2013 je Luxottica Group ustvarila več kot 7,3 milijard evrov čiste prodaje. Več informacij o skupini je dosegljivih na spletnem naslovu www.luxottica.com.

Pridržki

To sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti o podjetjih Michael Kors in Luxottica. Na takšne izjave se ni mogoče popolnoma zanašati, saj so podvržene mnogim negotovostim glede poslovanja in poslovnega okolja podjetij, ki jih je težko predvideti, na mnoge od njih pa podjetja ne morejo vplivati. Izjave o prihodnosti vsebujejo informacije o možnih in predvidenih prihodnjih poslovnih rezultatih, med drugim opise poslovne strategije. Takšne izjave pogosto vsebujejo izraze, kot so "morda", "bo", "naj bi", "verjeti", "pričakovati", "predvidevati", "nameravati", "načrtovati" ter "ocenjevati". Izjave o prihodnosti v tem sporočilu za javnost so osnovane na predvidevanjih, ki jih je vsako podjetje postavilo na podlagi izkušenj uprave tako v poslu kot tudi na podlagi razumevanja preteklih trendov, trenutnih pogojev, pričakovanem prihodnjem razvoju dogodkov in ostalih dejavnikih, za katere menijo, da so v dani situaciji primerni. Razumeti je treba, da takšne izjave niso garancija za izvedbo ali rezultate. Vključujejo poznana in nepoznana tveganja, negotovosti in domneve. Čeprav vsako podjetje verjame, da izjave o prihodnosti temeljijo na razumnih domnevah, se je potrebno zavedati, da lahko na dejanske finančne ali poslovne rezultate vpliva veliko dejavnikov, ki lahko povzročijo odstopanje dejanskih rezultatov od tistih zapisanih v izjavah o prihodnosti. Za vpogled v celoten seznam dejavnikov tveganja si, prosimo, oglejte letna poročila obeh podjetij pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).


Kontakti
Za vprašanja povezana s podjetjem MICHAEL KORS:
za vlagatelje:
Jean Fontana
ICR, Inc.
telefon: 646.277.1214
Jean.Fontana@icrinc.com

ali

Megan Crudele
ICR, Inc.
telefon: 646.277.1240
Megan.Crudele@icrinc.com

ali

za medije:
Alecia Pulman
ICR, Inc.
telefon: 203.682.8224
Alecia.Pulman@icrinc.com

ali

Brittany Rae Fraser
ICR, Inc.
telefon: 646.277.1231
BrittanyRae.Fraser@icrinc.com

ali

Za vprašanja povezana s podjetjem LUXOTTICA:
Cristina Parenti
Direktorica za odnose z javnostmi
telefon: +39 (02) 8633 4683
elektronska pošta: cristina.parenti@luxottica.com

ali

Alessandra Senici
Direktorica za odnose z vlagatelji
telefon: +39 (02) 8633 4870
elektronska pošta: InvestorRelations@Luxottica.com

Vir: Michael Kors Holdings Limited

Omogoča Business Wire

To sporočilo za javnost si lahko ogledate na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20140415006127/en