O-STA

Obisk avstrijske deželne glavarke in avstrijskega veleposlanika

V soboto, dne 05.10.2002, je prišla v Gornjo Radgono na prijateljski obisk županu občine Mihi Vodeniku deželna glavarka Štajerske iz Gradca ga. Waltraud Klasnic, skupaj s sodelavcem ter županom Občine Bad Radkersburg Petrom Merlinijem. Ob prijetnem klepetu v restavraciji Kompas pri mejnem prehodu ter po ogledu slovite "Kleti pod slapom", sta si izmenjala stališča glede dosedanjega medsebojnega sodelovanja ter istočasno sprejela dogovor o bodočih aktivnosti pri realizaciji projektov v okviru programa Interreg III. Deželna glavarka gospa Waltraud Klasnic je izrazila pripravljenost za nadaljnje sodelovanje oziroma pomoč pri izvedbi nekaterih projektov, predvsem pri prenovi starega mestnega jedra, saj ji je mesto Gornja Radgona izredno všeč.

Veleposlanik Republike Avstrije dr. Ferdinand Mayrhofer - Grünbühel z delegacijo bo v četrtek, 10.10. 2002 , obiskal Gornjo Radgono.

Avstrijski veleposlanik dr. Ferdind Mayrhofer - Grünbühel, ki ga bosta spremljala trgovinski svetnik mag. Georg Krauchenberg in prevajalka mag. Barbara Drexler, se bo 9. in 10. oktobra mudil na obisku v Pomurju. V četrtek, 10.10.2002 bodo obiskali Gornjo Radgono. Ob 12.30 se bodo v sejni sobi občine srečali s predstavniki občinske uprave in predstavniki gospodarstva, ki svoje področje dela usmerjajo v povezovanje s tujino. Ob 13.45 se bodo odpravili na ogled mesta in si ogledali klet "Pod slapom"- podjetja Radgonskih goric, d.d. iz Gornje Radgone.