O-STA

Znani so finalisti 2. nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks

Na razpis, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje, se je prijavilo 9 majhnih oz. srednje velikih podjetij in 4 velika podjetja. Razglasitev zmagovalcev nagrade v posamezni kategoriji bo potekala na slovesnosti 12. maja 2014 na Bledu.

(Ljubljana; 24. april 2014) - Ocenjevalna komisija je razglasila finaliste 2. nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe. V kategoriji velikih podjetij so se v finale uvrstila 3 podjetja, v kategoriji majhnih oziroma srednje velikih podjetij pa 5 podjetij, ki jim je komisija dodelila največ točk. Razglasitev zmagovalcev v obeh kategorijah bo 12. maja 2014 na Bledu. Na razpis so se lahko prijavila podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom (partnerjem), kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se navadno osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje. Tudi letos je častni pokrovitelj nagrade dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje.

V kategoriji velikih podjetij so se v finale uvrstili: Ljubljanske mlekarne, d. d. s projektom Računalniške simulacije potencialnih funkcionalnih prehranskih dodatkov - lovilcev kemijskih karcinogenov, Si.mobil d.d. s projektom Žur z razlogom - Služba me ne išče in UniCredit Banka Slovenija d.d. s projektom Dolgoletno partnerstvo z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje.

V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij pa so se v finale uvrstili: CareDesign, sistemi povezovanja, d.o.o. s projektom Nacionalna točka za starejše MATijA, Jazon d.o.o. s projektom Razvoj zelene socialne franšize eTRI, Microsoft d.o.o. s projektom Simbioza med generacijami, SVET VMES, arhitekturno projektiranje, d.o.o. s projektom Vabilo k učenju in igri _ Projekt prenove obstoječih izobraževalnih ambientov in ŠS storitveno podjetje d.o.o. s projektom "Moje izkušnje".

Finalni izbor je potekal 22.4.2014, ko so bili finalisti povabljeni na pogovor z žirijo. Podelitev priznanj finalistom in razglasitev zmagovalcev nagrade v posamezni kategoriji bo potekala na slovesnosti 12. maja 2014 na Bledu v okviru mednarodne konference "Nove ekonomije za trajnostne horizonte".

Namen nagrade je izpostaviti najboljše slovenske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju inovativnih rešitev za naslavljanje trajnostnih vprašanj.

Projekt izvaja Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s CSR Europe ter slovenskimi partnerji: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, UNGC Slovenija in Združenje delodajalcev Slovenije.


Več informacij:

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
Petra Hartman
e-pošta: petra@mdos.si
Tel: 386 (0)1 430 37 51

###

O Mreži za družbeno odgovornost Slovenije: Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je stičišče podjetij in drugih organizacij, katerih skupni namen je promocija družbene odgovornosti, tako znotraj svojih podjetij in organizacij, kot v širšem družbenem prostoru. Ključne dejavnosti mreže so izmenjava znanja, uvajanje novosti in dobrih praks s področja družbene odgovornosti, ter osveščanje o prednostih, ki jih ta način delovanja prinaša tako na nivoju posameznika, podjetja/organizacije kot celotne družbe.