O-STA

Citrix for Google Chromebooks

12.5.2014

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da skupaj s podjetjem Google razvijajo novo komponento družine Citrix rešitev za oddaljeno delo, ki bo omogočila izvajanje pomembnih poslovnih aplikacij iz okolja Windows na sistemih Google Chromebooks. Za Chromebook-e se danes vse pogosteje odločajo v različnih organizacijah, ki se zanimajo za prehod na inovativne in učinkovite računalniške platforme, tudi v največjih korporacijah. Mnoge od teh organizacij pa zahtevajo tudi dostop do pomembnih poslovnih aplikacij, ki pa najpogosteje delujejo v okolju Windows. Namesto da bi dostop do aplikacij ključnega pomena za podjetja, kot so npr. kadri, finance in prodaja, bil ovira pri prihodu na novo platform, naj bo dodatna prednost. Chromebooks for Business bo mogoče kombinirati z rešitvijo za virtualno oddaljeno dostavljanje aplikacij Citrix XenApp in s Citrix Receiver for HTML5, ki bosta skupaj omogočila dostop do vseh Windows aplikacij v visoki kvaliteti Citrix HDX tehnologije. Rešitev bo zagotavljala varen dostop do aplikacij in operacijsko skalabilnost. Citrix bo v Chromebook dodal tudi podporo za efektivne spletne video konference v okviru GoToMeeting Free.

Chromebooks for Business with Citrix XenApp

XenApp in HTML5 Receiver nadgradita Chromebook-e z zmožnostjo poganjanja Windows aplikacij v HDX zmogljivosti. Uporabniki bodo dobili zanesljiv in enostaven dostop neposredno do aplikacij preko strežniškega oblaka, na drugi strani lahko XenApp preizkušeno poganja več milijonov aplikacij, s čimer se bo Chromebook-om utrla pot v poslovno okolje komercialnih organizacij. Za pospeševanje prodaje je Citrix pripravil dodatne popuste za XenApp Platinum, to je vodilna različica rešitve ki vključuje tudi aplikacijsko upravljanje AppDNA. Z AppDNA si lahko tudi precej poenostavimo in pospešimo prehod iz Windows XP na novejše različice operacijskega sistema, kar je lahko v teh časih marsikateremu podjetju zelo pomembno.

Citrix in Google sodelujeta že od začetka Chromebook epohe. Citrix je za proizvajalce Chromebook računalnikov, med katerimi so na primer HP, Dell, Acer, Samsung in Toshiba, pripravil specifikacijo Citrix Ready, ki bo uporabnikom zagotavljala, da bodo njihovi računalniki lahko poganjali XenApp in XenDesktop rešitve in seveda tudi Windows aplikacije v njih.

Citati

Amit Singh, predsednik, Google Enterprise: "Enterprises have been steadily adopting Google Chromebooks as an easy-to-use and cost-effective alternative to traditional computing platforms. Citrix and Google have been working together since 2010 to ensure our customers have access to enterprise-critical Windows apps in the Chrome environment. The approaching Windows XP end-of-life brings a tremendous opportunity for organizations of all types to rethink their approach to computing and transition to Chromebooks for improved manageability, security and cost savings."

Sudhakar Ramakrishna, SVP / GM, Enterprise and Service Provider Division, Citrix: "Applications remain at the core of what business users need to get their jobs done. Citrix has been at the forefront of enabling technologies for delivering applications, securely, to users regardless of their device type or location. With the growing acceptance of new computing platforms in the enterprise, like Chrome, we are helping Chromebook users get access to these business-critical apps anywhere and at any time. New customer deployments such as Woolworths, which is transitioning to Chromebooks, is a clear demonstration of the strength of our collaboration. We see a very bright future for Google and Citrix in the enterprise."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/apr-2014/google-and-citrix-collaborate-on-new-ways-to-deliver-business-cr.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com