O-STA

Websense TRITON - SC Magazine nagrada za najboljšo zaščito pred naprednimi grožnjami APT

14.5.2014

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je aprila 2014 obvestil, da so prejeli priznanje za najboljšo varnostno rešitev proti APT grožnjam.

Strokovnjaki s področja informacijske varnosti so pohvalili Websense TRITON kot najbolj učinkovito rešitev za zaustavljanje usmerjenih prefinjenih kibernetskih napadov in zlorab ničtega dne.

Websense, vodilno svetovno podjetje na področju varstva organizacij pred najnovejših kibernetskimi napadi in krajo podatkov, so bralci SC Magazine in strokovnjaki s področju informacijske varnosti nedavno razglasili za najboljšega ponudnika zaščite pred naprednimi nevarnostmi APT (Advanced Persistent Threat). Volilna komisija SC Magazine Reader Trust je izbrala Websense TRITON Enterprise kot najbolj učinkovito APT rešitev v industriji informacijske varnosti, s čimer se je uvrstil pred stotino drugih udeležencev izbora. Izbrali so ga zaradi za napredne zaščite pred škodljivimi vsebinami, ki združuje prefinjeno zaznavanja groženj v prometu svetovnega spleta in elektronske pošte, s vključeno polno funkcionalnostjo zaznavanja kraje podatkov na podatkih v gibanju in podatkih v mirovanju. Združena rešitev zagotavlja celovito kibernetska zaščito pred krajo podatkov preko spleta, elektronske pošte in na komunikacijskih kanalih končne točke.

Ob tem je še Websense Web Security Gateway Anywhere prejel naziv najboljše rešitve za varno upravljanje dostopa do spletnih vsebin "Best Web Content Management Solution". 'Anywhere' v WSGA, pri čemer je WSGA v bistvu del TRITON Enterprise, pomeni, da ta rešitev uporablja tehnologijo TruHybrid za združevanje na lokaciji nameščenih varnostnih komponent s varnostno ponudbo v strežniškem oblaku. To pomeni da lahko zagotovi celovito varnost vsem uporabnikom, tako v centrali kot tudi v oddaljenih pisarnah, in to s precejšnjimi prihranki pri stroških nameščanja in vzdrževanja rešitve.

Citati

Illena Armstrong, SC Magazine, podpredsednik, urednik: "Websense is a great example of a company that keeps organizations safe from advanced, data stealing attacks. The Reader Trust category is one of the most highly anticipated accolades at the SC Awards ceremony because it represents the voice of the people who are really using the products-SC Magazine readers. Websense has proven to this group that they are leading the charge with the leadership and innovation necessary to stay ahead of modern threats."

John McCormack, Websense, CEO: "Today's advanced threats are evolving at an unprecedented rate and it's clear that traditional signature-based solutions are unable to stop these data stealing attacks. We are honored that SC Magazine readers recognize TRITON as the best solution for preventing data theft by protecting against advanced persistent threats, zero-day exploits, and sophisticated targeted attacks across all communication channels of a modern enterprise."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://community.websense.com/blogs/websense-news-releases/archive/2014/03/18/websense-triton-awarded-best-advanced-persistent-threat-protection.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com