O-STA

Ceedo for Citrix

27.5.2014

Ceedo, uveljavljeni proizvajalec naprednih programskih virtualizacijskih platform, ki omogočajo prenosljivost aplikacijskih okolij za posameznike ali podjetja,

predstavlja virtualizacijsko platformo Ceedo for Citrix.

Namestite vaše korporacijsko delovno okolje - Citrix Receiver / Browser + aplikacije + uporabniško overjanje + varnostne storitve - v centralno upravljano vstavi-in-poženi okolje na prenosni napravi USB / 2FA

Ceedo for Citrix ponuja dostop do celovitega navideznega delovnega okolja brez pred-nameščanja ali pred-nastavljanja okolja ali gostitelja; delovno okolje vključuje od gostitelja strogo ločene Citrix Receiver, brskalnik, dvo-faktorsko overjanje in vse druge za delo potrebne aplikacije; na prenosljivih pomnilniških napravah (USB / 2FA).

Prednost rabe prenosnih naprav, kot so 2FA in USB pogoni, s pred-nameščenim Ceedo for Citrix, je v tem, da od uporabnika ne zahteva da namesti ali konfigurira PKI odjemalce ali middleware, Citrix Receiver, brskalnik, VPN ali karkoli drugega. Ko se 2FA ali USB napravo priključi, se samodejno sproži na njej nameščen izoliran brskalnik z vgrajenim Citrix Receiver-jem in vsemi drugimi za varno oddaljeno delo potrebnimi komponentami. Vse to lahko odgovorni skrbnik centralno upravlja iz oddaljenega strežniškega oblaka.

Prenosljivost

Pripravljeno delovno okolje za 2FA / USB naprave, brez nameščanja, z integriranima Citrix Receiver in Browser

Vsaka dovolj velika in hitra pomnilniška naprava USB ali 2FA lahko postane nosilec virtualizacijske platforme Ceedo for Citrix. Uporabnik ga lahko takoj požene na kateremkoli Windows PC računalniku, brez nameščanja česarkoli. Okolje je v celoti vnaprej pripravljeno z vsemi za delo potrebnimi komponentami, hkrati je ves čas varno ločeno od računalnika, na katerem ga uporabnik poganja.

Varnost

Izolirano okolje, brez vpliva na gostitelja, celovito šifriranje, granularno upravljanje uporabniških pravic

Navidezno okolje Ceedo for Citrix je opremljeno s šifrirnimi mehanizmi in je popolnoma ločeno od gostiteljskega računalnika / operacijskega sistema; po odstranitvi ključka na gostitelju za njim ne ostane prav nobene sled ali poslovni podatek. Komponente okolja so lahko shranjene na samo za branje omejeni particiji 2FA naprave ali na šifriranih USB pomnilnikih, z opcijsko podporo za upravljanje uporabniških pravic iz strežniškega oblaka.

Upravljanje

Enostavna pred-nastavitev in distribucija iz strežniškega oblaka, oddaljeni popravki in upravljanje

Ceedo for Citrix zagotavlja kvalitetno in celovito upravljanje z več integriranimi upravljalnimi konzolami. Z njimi lahko administratorji sestavljajo vzorce delovnih okolij, pred-nameščajo in nastavljajo storitve za overjanje uporabnikov, Citrix Reciever, brskalnik in vse druge za delo potrebne aplikacije oz. komponente. Na tak način se ustvari vzorec okolja, katerega lahko potem enostavno repliciramo na vsaka posamezno USB ali 2FA napravo, tudi na šifrirane pomnilnike. Upravljalne konzole omogočajo tudi oddaljeno nadgrajevanje in spreminjanje okolja ali spreminjanje uporabniških in skupinskih pravic.

Uporabnost

Celovito 'Plug-n-Play' okolje s pred-nameščenimi aplikacijami Browser, Receiver, 2FA, in po potrebi tudi drugimi

Ceedo for Citrix omogoča oddaljeno delo od doma ali na potovanju in ob tem izkoriščanje polnih računalniških zmogljivosti gostiteljskega PC računalnika. Uporabnik USB ali 2FA naprave lahko poganja integrirano zbirko rešitev vključujoč Citrix Reciever v plug-n-play načinu, brez kakršnegakoli pred-nameščanja ali pred-nastavljanja delovnega okolja ali gostiteljskega računalnika. Uporabnik ima celo opcijo enostavnega dopolnjevanja svojega lastnega delovnega okolja z novimi aplikacijami in funkcionalnostmi, če mu le administratorji to dovolijo.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ceedo.com/products/ceedo-for-citrix.html

### ### ###

O podjetju Ceedo Technologies

Ceedo je programska virtualizacijska platforma leta 2004 ustanovljenega Izraelskega podjetja Ceedo Technologies. Virtualizacijska platforma je programski paket iz operacijskega sistema in aplikacij, katerega se naloži na prenosni medij, npr. USB ključek, in prenaša od računalnika do računalnika ter na njih neodvisno tudi zaganja. Na ta način ima uporabnik vedno dostop do svojega navideznega okolja, znotraj katerega lahko zaganja svoje standardne Windows aplikacije ne glede na trenutno lokacijo oz. gostiteljski računalnik. Ceedo rešitve nam omogočijo izolacijo delovnega okolja - aplikacij, podatkov in drugih virov - od strojne opreme; virtaulizacijska platforma po odklopu iz gostiteljskega računalnika na njem ne pusti nobenih sledi.

Obstajata različici platforme Ceedo - Personal za posameznike ter Enterprise za podjetja, skupaj s podjetjem Citrix pa je Ceedo razvil tudi prenosno različico odjemalca za navidezna okolja Citrix XenApp.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ceedo.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com