O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS414slim

Kompakten in ekološko prijazen strežnik NAS.

Ljubljana, 29.5.2014 - Synology je predstavil DiskStation DS414slim, strežnik NAS s štirimi režami za diske, ki je oblikovan za domače uporabnike in majhna podjetja in ki izkorišča prednosti majhnih mer 2,5-palčnih diskov.

"V povezavi z bogatim naborom lastnosti operacijskega sistema DSM, DS414slim uporabnikom omogoča obilo zabave in varnost podatkov, medtem ko zavzema izjemno malo prostora," je poudarila Nicole Lin, produktna vodja v podjetju Synology Inc.

Poganja ga procesor z vgrajenim koprocesorjem za računanje operacij s plavajočo vejico (FPU) in 512 MB spomina. DS414slim zagotavlja optimalno izkušnjo zmogljivih programov, ki so na voljo uporabnikom Synology strežnikov NAS. V okolju Windows, DS414slim omogoča zavidljive hitrosti branja 110,91 MB/s in zapisovanja 54,53 MB/s. Poleg tega pa je opremljen z dvema vhodoma USB 3.0, ki omogočata hitrejši prenos podatkov z zunanjih enot shranjevanja. Za zagotavljanje visoke stopnje dosegljivosti je DS414slim opremljen z režami za diske, ki jih je mogoče menjati med delovanjem in dvema Gigabitnima mrežnima vhodoma s podporo za nadomestni način delovanja.

Oblikovani so tako, da ohranjajo nizko temperaturo, so tihi in energetsko učinkoviti. Strežniki NAS DS414slim so opremljeni z režami za 2,5 palčne diske in 60 mm ventilatorjem, ki ga je izjemno lahko zamenjati, kot tudi s pametnim sistemom pretoka zraka za hlajenje, ki ohranja napravo na optimalni temperaturi za neprekinjeno delovanje. DS414slim porabi le 15,48 Vata v polnem delovanju. Porabo energije je mogoče še dodatno znižati z uporabo rešitve Wake za LAN/WAN in nastavitev za samodejno izklapljanje in vklapljanje.

DS414slim poganja DiskStation Manager (DSM) 5.0, intuitivni operacijski sistem, ki prinaša obilico programov in omogoča večjo učinkovitost dela. Synology je bil nagrajen s priznanjem PCMag Business Choice Award 2013, kjer je prejel najboljše ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupnim zadovoljstvom z napravo, vrednostjo in verjetnostjo, da bi napravo uporabnik priporočil.

Za dodatne informacije obiščite spletno stran http://www.synology.com/en-global/products/overview/DS414slim.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si