O-STA

Stonesoft (McAfee) in Tufin za skupno administracijo rešitev

2.6.2014

Stonesoft, v lasti podjetja McAfee, vodilni ponudnik varnostnih rešitev in programske opreme za veliko dostopnost na področju velikih podjetij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja 2014 obvestil o integraciji sistemov za upravljanje varnostnih rešitev Stonesoft in Tufin, ki skupaj omogočajo krepkejše poznavanje varnostnega razmerja in avtomatizacijo upravljanja omrežja. Podjetji sta zaključili prvo fazo združevanja upravljalnih vmesnikov, ki kombinira kontekstno poznavanje iz Stonesoft rešitve z varnostnim upravljanjem v Tufin rešitvi za bolj holistični pristop k varnostnemu upravljanju celotnega omrežja.

Holistični pristop

Security Management Center (SMC) je upravljalna komponenta Stonesoft Next Generation Firewall, v katero je od različice 5.6 naprej integriran tudi poseben API vmesnik. Ta poenostavlja integracijo z upravljalnimi vmesniki drugih ponudnikov in posledično tudi avtomatizacijo mnogih opravil, na primer dodajanje, brisanje ali spreminjanje varnostnih pravil. Na drugi strani je Tufin Orchestration Suite, ki je sistem za centralizirano upravljanje varnostnih pravilnikov preko več tehnologij in proizvajalcev., od verzije R13-3 naprej vključuje tudi Stonesoft SMC. V začetni fazi integracije je preko SMC API uporabnikom omogočeno upravljanje omrežje topologije, pregled in analiza pravil, kakor tudi sledenje zgodovine spremembam pravil Tufin Orchestration Suite. Dostopna so tudi orodja, ki skupnim strankam pomagajo pri izpolnjevanju standardov skladnosti z veljavnimi predpisi kot so PCI- DSS in SOX .

Tufin je tako postal prvi dobavitelj, ki je realiziral integracijo s povezovalnim vmesnikom Stonesoft Security Management Center API. Prve različice rešitev, ki že podpirajo integracijo, so Stonesoft NGFW 5.6 ter Tufin R13-3.

Citati

Tero Jantunen, SMC Product Architect, Stonesoft / McAfee: "The integration between Stonesoft and Tufin provides new opportunities for our mutual customers to achieve the best possible situational awareness and network automation in multi-vendor environments."

Reuven Harrison, CTO, Tufin: "Our mutual customers will gain additional value from Tufin and Stonesoft's established relationship as we move into the second phase of integration and beyond. We look forward to our continued work with Stonesoft to ensure our customers can ensure Security Policy is always in line with business without sacrificing compliance, efficiency or agility."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/us/about/news/2013/q4/20131203-01.aspx

### ### ###

O podjetju Stonesoft:

Stonesoft, ustanovljen leta 1990, je vodilni ponudnik integriranih mrežnih varnostnih rešitev z mednarodno pisarno v Helsinkih - Finska; ameriško v Atlanti - Georgia in pisarno za azijsko pacifiški prostor v Singapurju. Stonesoft je ponudnik globalne tehnologije omrežne varnosti in velike dosegljivosti (clustering) za podjetja, ki uporabljajo poslovno kritične omrežne aplikacije na Internetu in mobilnih strežnikih. Stonesoft StoneGate(TM) je požarni zid in rešitev VPN, ki ponuja napredno varnost, dinamično razvrščanje obremenjenosti in veliko dosegljivost. Produkti StoneBeat(R) pa dodajajo enako funkcionalnost ostalim požarnim zidovom, spletu in nadzoru nad vsebinami v omrežnih in brezžičnih okoljih. Vse rešitve Stonesoft so narejene tako da podpirajo varno, vedno dosegljivo globalno okolje.

Od leta 2013 naprej je Stonesoft v lasti podjetja McAfee.

Več informacij o Stonesoft in njihovih izdelkih na: http://www.stonesoft.com

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com