O-STA

Avtomatsko preverjanje IBAN-a in ustrezne BIC kode banke

26. maja letos smo za uporabnike NLB Proklika uvedli novost pri izvajanju čezmejnih plačil v evrih v dobro prejemnikov plačil na območju SEPA. Gre za avtomatsko preverjanje IBAN-a in njemu ustrezne BIC kode banke.

V primeru neskladnosti IBAN-a z BIC kodo, bomo v plačilu navedenemu IBAN-u določili pravilno BIC kodo. Plačilo bomo s pravilnimi podatki posredovali v izvršitev. Zato vse uporabnike prosimo in pozivamo, da namenijo posebno pozornost vpisu pravilnega računa prejemnika v IBAN strukturi. Morebiten popravek BIC kode bodo uporabniki v NLB Prokliku lahko preverili v pregledu prometa.

Z uvedeno novostjo bomo, kot pri domačih plačilih, zagotovili izvajanje plačilnih transakcij brez dodatnega obveščanja in preverjanja podatkov pri plačniku. Prepričani smo, da bodo stranke to novost dobro sprejele, saj omogoča še učinkovitejše izvajanje elektronskih plačil.

NLB Proklik je elektronska banka, ki jo uporablja skoraj 70% podjetij s poslovnim računom pri NLB in prek katere na leto opravijo več kot 12 mio transakcij. NLB Proklik za podjetja predstavlja elektronsko okno do banke, saj poleg izvajanja transakcij omogoča izmenjavo e-računov tudi z javnim sektorjem, pregled e-obvestil vseh vrst, vpogled v poslovanje s poslovnimi karticami in vrednostnimi papirji, upravljanje z direktnimi obremenitvami in množičnimi plačili SEPA in drugo.