O-STA

Xirrus je najavil najcenejše brezžične postaje 802.11ac

11.6.2014

Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je predstavil novo v načinu 802.11ac delujočo dostopno točko po zelo ugodni ceni, tako da bo najnovejši standard počasi postal dostopen za vse. Xirrus XR-620 zagotavlja 802.11ac zmogljivost poceni enakovredni 802.11n rešitvam. Kupiti jo je mogoče po vstopni nabavni ceni kot 802.11n AP in kasneje po potrebi programsko nadgraditi na 802.11ac, strojna podpora je namreč že vgrajena. Programsko krmiljeni radijski oddajniki lahko delujejo na frekvencah 2.4GHz ali 5GHz, na obeh s hitrostmi *n ali *ac z zmogljivostjo do 867Mbps po radiu. XR-620 je zalo primerna za BYOD okolja pametnih telefonov in tablic oz. v naslednjih situacijah:

· V omrežjih, kjer se cikel koriščenja enega brezžičnega standarda (802.11n) že bliža koncu, ali pa tam kjer so vsi taki cikli relativno kratkotrajni, tam programsko krmiljeni radii precej doprinesejo k znižanju stroškov.

· Hoteli, katerih gosti zahtevajo kvalitetno brezžično povezavo, zato morajo redno osveževati svoje okolje z opremo ki podpira najnovejše standarde.

· Podjetja, ki prehajajo na 802.11ac a imajo precej raznoliko okolje, na nekaterih lokacijah veliko na drugih pa malo uporabnikov, in zato ne potrebujejo povsod najbolj zmogljive in hkrati tudi drage rešitve.

· Večja podjetja v katerih se na brezžično omrežje povezuje veliko pametnih telefonov in tablic in potrebujejo podporo za najnovejše take napravice, ki že podpirajo najnovejše standarde.

Citati

Shane Moulton, CEO v Optix Media, MSSP ki uporablja Xirrus: "The XR-620 provides the ideal combination of performance and price. When deploying wireless in student housing facilities, costs can add up given the sheer numbers of rooms and the enclosed nature of the buildings. This new Xirrus solution provides incorporates the latest 11ac Wi-Fi technology so we can deliver non-compromised performance at the right price point - and do it today."

Bruce Miller, podpredsednik oddelka za trženje produktov, Xirrus "The insatiable demand for wireless continues to create new and more complex challenges for organizations everywhere. While new, higher speed 802.11ac may help address some of these pain points, technology transitions can be disruptive. To help our customers with this, Xirrus offers a unique approach with a broad range of 11ac solutions starting with the new entry-level pricing of our XR-620 up to ultra-high performance of our wireless Arrays. Organizations scale at different rates, with vastly differing drivers. Today's announcement helps accelerate the adoption of 11ac in the enterprise."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/Company/Press/Press-Releases/US/Xirrus-Announces-Industrys-Lowest-Cost-802-11ac-A

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com