O-STA

Otroci in mladi bodo že ta konec tedna začeli ustvarjati v Bohinju ter raziskovati Roglo

Da lahko otroci in mladi poletne počitnice preživijo na čim bolj zanimiv način, teorijo iz šolskih klopi pa v sproščenem vzdušju in med novimi prijatelji preverijo še v praksi, v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije za njih (v sodelovanju z različnimi partnerji) organiziramo tabore s področja naravoslovja in tehnike. Na ta način udeležencem omogočamo pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje lastnih sposobnosti.

Prva poletna tabora se bosta začela že ta konec tedna. V soboto se bodo mladi podali na raziskovanje Rogle in njene okolice, v nedeljo pa se bodo v Bohinju zbrali mladi elektroniki in robotiki, ki bodo skupaj z vrstniki s Hrvaške en teden ustvarjali robotke, spajkali vezja ter uresničevali lastne projektne ideje. Pestro bo tudi v naslednjem tednu v Šmartnem na Pohorju, kjer bodo nadobudni astronomi opazovali zvezdnato nebo in se učili rokovati s teleskopom in drugimi astronomskimi pripomočki, v Prekmurju pa se bodo preizkusili v lončarskih spretnostih. V nadaljevanju poletja pa otroke in mlade čakajo zanimive dogodivščine še na področju modelarstva, kemije in okolja, ekologije, logike, računalništva in inovativnih tehnologij.

Seznam vseh taborov in dodatne informacije lahko dobite na spletni strani http://tabori.zotks.si oziroma nam pišite na tabori@zotks.si. Lahko nas tudi pokličete od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro na 01 25 13 727.

Mladinski raziskovalni tabori in ustvarjalne poletne šole, ki jih v ZOTKS organiziramo že od leta 1967 so namenjeni vsem otrokom in mladim, ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi; še posebej tistim, ki so bili na šolskih tekmovanjih iz znanja med boljšimi, ter tistim, ki so se tudi že dokazali na področju raziskovalnega dela. Na poletnih aktivnostih udeleženci ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. V družbi sovrstnikov se tako spoznavajo z novimi temami, raziskujejo okolico ali pa ustvarjajo lastni izdelek.

Program ZOTKS sofinancirajo: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Urad Republike Slovenije za mladino ter drugi. Tabore in poletne šole organiziramo v sodelovanju z različnimi partnerji.