O-STA

SafeNet za varen dostop do oblačnih aplikacij in storitev Microsoft

8.7.2014

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je objavil, da je njihova vodilna rešitev za varno overjanje v strežniških oblakih SafeNet Authentication Service (SAS) sedaj popolnoma združljiva z Microsoft Windows Server 2012 R2 Active Directory Federation Services (AD FS). Naj vas ne zmoti oznaka 'Server', ta združljivost pravzaprav pomeni, da lahko podjetja sedaj uporabljajo to zanesljivo SafeNet več-faktorsko overjanje za Microsoft Office 365 in vse druge aplikacije in storitve podjetja Microsoft, ki so locirane v strežniških oblakih (SaaS) - za boljši predvsem pa mnogo bolj varen dostop in koriščenje storitev.

SafeNet avtentikacija za strežniške oblake - enostavna integracija z Microsoft AD FS

Zanesljivo več-faktorsko overjanje - varen dostop do strežniškega oblaka Microsoft

Vse več organizacij se odloča za koriščenje oblačnih storitev in aplikacij. Pri tem se kaj hitro soočijo tudi s potrebami overjanja uporabniških dostopov, med katerimi je prej ali slej zahteva po neke vrste poenotenju identitet in dostopov, ki bi naj bili v enaki obliki uporabni tako za dostop do lokalnih sredstev v omrežju podjetja, kot tudi za dostope do vseh sredstev v različnih strežniških oblakih. Integracija SAS in Microsoft AD FS nam zagotavlja natančno to, kar potrebujemo - varen dostop do Office 365 in vseh drugih storitev na podlagi identitet, katere vzdržuje IT oddelek podjetja v okviru lokalnega strežnika Active Directory. SAS se enostavno integrira direktno v AD, pri čemer je treba zelo malo prilagoditev in nastavitev, nato pa se lahko uporablja za upravljanje avtentikacijskih zahtev in nastavitev za dostop do Microsoft ali katerega drugega strežniškega oblaka, upravljanje identitet je za vsa okolja enako. Podprti načini overjanja so zanesljivi in prilagodljivi vsem vrstam organizacij in okolij, najbolj pomembno pa je to, da lahko ščite povezave z vso infrastrukturo - lokalno in v strežniških oblakih, storitve, običajne in spletne aplikacije, omrežja in naprave, ne da bi se zahtevala kaka posebne fizična infrastruktura. Omogoča poenoteno upravljanje identitet, poenoteno overjanje dostopa in enkratno prijavo za vse (SSO).

web-based applications and other corporate resources, including on-premises identities.

Citati

Andrew Young, vice president of product management, SafeNet: "There are a couple of different trends that make this a critically important integration. One is the growing reliance on cloud applications of all types, not the least of which are the Office products that seemingly every business organization depends on. The other is the ever-increasing awareness that a breach of sensitive corporate data, caused by unauthorized access, can happen at any time. SafeNet Authentication Service lets organizations mitigate this risk in a way that doesn't disrupt business processes, lets users access resources from any type of device, and is easy to manage."

Alex Simons, director of program management for Active Directory at Microsoft: "Strong authentication is very important to many of our enterprise customers. It is one of the core features of the conditional access policies enabled by AD FS in Windows Server 2012 R2. Our extensible model allows partners like SafeNet to integrate their technology with AD FS, providing secure and seamless access to a wide variety of services including Office 365. We are pleased to work with SafeNet to extend the strong authentication capabilities of AD FS."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2014/safenet-authentication-service-microsoft-adfs-integration-enhances-cloud-applications-access-security/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com