O-STA

Nataša Pinoza kot zaposlena mamica v emocionalnem videu za mobilno aplikacijo ScanWritr

Model in bivša Miss Universe Slovenija, Nataša Pinoza, se je preizkusila v vlogi mamice v emocionalnem videu za mobilno aplikacijo ScanWritr. Aplikacija je sicer plod dela uspešnega slovenskega podjetja Abraxas d.o.o., vendar pa se pod njo podpisuje partnersko podjetje Vanaia LLC s sedežem v New Yorku.


Ljubljana, 8. 7. 2014 (Abraxas d.o.o.)

Nataša Pinoza je uspešno odigrala vlogo zaposlene moderne mamice. Gre za spot za mobilno aplikacijo ScanWritr z naslovom 'Tribute to Modern Women' (poklon modernim ženskam). Video na emocionalen način prikazuje, kako lahko kljub natrpanemu urniku najdemo čas za vse, kar v življenju res šteje in kar nas osrečuje.

Bivša miss je po snemanju videa povedala: "Z likom Ashley se ni bilo težko identificirati, saj je moj vsakodnevni urnik ravno tako pester kot njen."

Dejstvo je, da sodobna ženska v razvitem svetu dela več kot kadarkoli poprej. Po podatkih ameriškega urada za delo so leta 2010 ženske predstavljajo že 47 % delovne sile. Kar 74 % mamic je v lanskem letu poleg materinstva imelo še v službo za poln delovni čas. Kljub temu pa je povprečna Američanka v lanskem letu še vedno namenila šest ur več za gospodinjska opravila kot njen partner. Slovenske so sicer lahko bolj vesele, saj slovenski moški po nedavni raziskavi OECD gospodinjskim opravilom namenijo največ časa izmed vseh.

Čeprav se razlike med spoli zmanjšujejo pa ženske v splošnem niso srečnejše, temveč gre trend celo v nasprotno smer. Kot so leta 2009 ugotovili raziskovalci ameriškega nacionalnega biroja za ekonomske raziskave (NBER), se je namreč splošno zadovoljstvo žensk znižalo tako absolutno, kot tudi v primerjavi z moškimi.

Najverjetneje gre razloge za t.i. 'Paradoks padajoče ženske sreče' iskati v dejstvu, da je zmanjševanje razlik med spoloma pomeni tudi manj časa, ki ga lahko ženske namenijo družini in prijateljem. Prav ti dve družbeni strukturi sta namreč po mnenju številnih strokovnjakov edina prava ustvarjalca sreče. Kot razlaga harvardski profesor Daniel Gillbert so: "/.../ skoraj vse ostale stvari, ki nas osrečujejo, v bistvu samo načini, kako biti več z družino in prijatelji."

"Prav v tem kontekstu razumemo tudi vlogo naše aplikacije ScanWritr," je povedal Jan Kreuzer, vodja marketinga v podjetju Abraxas oz. Vanaia, in dodal: "pod črtno namreč nismo v poslu mobilnih aplikacij, temveč v poslu osrečevanja ljudi."

Video je na voljo na: https://www.youtube.com/watch?v=FhQpN07cJeY

Več o aplikaciji ScanWritr na: http://www.vanaia.com/scanwritr