O-STA

Citrix v vrhu seznama ponudnikov rešitev za omogočanje poslovne mobilnosti podjetij

17.7.2014

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da se je po Gartnerjevih analizah uvrstil v sam vrh seznama ponudnikov rešitev za omogočanje poslovne mobilnosti podjetij - Citrix-ova ponudba namreč v kvadrantu vodilnih ponudnikov analize "Gartner Magic Quadrant for Enterprise Mobility Management Suites", kar pomeni da ima Citrix po mnenju tržnih analitikov tako polno vizijo kaj bi produkt moral biti kot tudi zmogljivosti za realizacijo te vizije.

Gartnerjevi analitiki so si ogledali predvsem Citrix XenMobile, to je zbirka EMM rešitev, ki vključuje rešitve za upravljanje prenosnih naprav (MDM), prenosnih aplikacij (MAM), prenosljivih vsebin (na podlagi Citrix ShareFile), ter popolno ponudbo za dostavljanje produktivnih aplikacij in okolij iz lokacije ali iz strežniškega oblaka ter upravljanje zmogljivosti omrežij in mobilnih okolij (Citrix NetScaler). XenMobile je tudi sam po sebi del večje ponudbe, je del vodilne rešitve za mobilna delovna okolja Citrix Workspace Suite, katero je Citrix najavil v začetku maja 2014 na konferenci Citrix Synergy.

Citati

Sudhakar Ramakrishna, Citrix: "We believe our position in the Leaders Quadrant of the enterprise mobility management suites report by Gartner is a testament to our leadership in the space, our differentiated vision for mobile workspaces and the completeness of our EMM solution. XenMobile is the only complete EMM solution that combines market leading technologies in MDM, MAM, mobile content management and secure network gateway with the greatest breadth of enterprise-grade productivity apps in a single platform."

Gartner: "Leaders have the highest product revenue in the EMM market, several years of proven customer implementations, customer mind share, and extensive partnerships with channel and other technology providers. They have the most complete products in the EMM market. Leaders also demonstrate commitment to the EMM market. Their companies are aligned with the trends of the EMM market. They possess product road maps, which (if executed upon) would establish continued differentiation in the market. Overall, they have a strategy that creates a high likelihood of success in this market."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/jun-2014/citrix-positioned-as-a-leader-in-the-magic-quadrant-for-enterpri.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com