O-STA

Qualys je po SC Magazine najboljša rešitev za upravljanje varnostnih tveganj in pravilnikov

25.7.2014

Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je obvestil javnost, da je bila njihova rešitev QualysGuard Risk Management and Policy Compliance v okviru podelitve SC Magazine Awards Europe 2014 izbrana za zmagovalno v kategoriji izdelkov za upravljanje varnostnih tveganj in pravilnikov Best Risk / Policy Management Solution. V tej kategoriji je žirija izbirala rešitve, katere ponujajo poročila za pokritje vseh aspektov več zakonskih zahtev in drugih standardov, aktov ter predpisov industrije. In tukaj jim je očitno najbolj ustrezala rešitev QualysGuard PC, ki zelo dobro izpolnjuje ravno te zahteve. QualysGuard PC lahko najprej samodejno ocenjuje varnostne konfiguracije vseh informacijskih sistemov korporacijskega omrežja, nato pa nam pomaga pri zmanjševanju tveganj in vzdrževanju skladnosti z notranjimi pravilniki in zunanjimi zahtevami.

V eni od prejšnjih novic smo že zapisali, da je SC Magazine podjetje Qualys uvrstil v seznam najboljših ponudnikov varnostnih rešitev za evropsko tržišče leta 2014.

Citati

Philippe Courtot, CEO, Qualys: "We are honoured to be recognised by SC Magazine for both our Policy Compliance service as well as our industry leadership in IT security. We developed our platform so that customers could easily deploy and manage a portfolio of best of breed security and compliance services globally, all from the cloud and through a single console. We share these awards with our customers and partners and thank them for their continued support."

Illena Armstrong, SC Magazine: "After being narrowed down to a select group of finalists, our judges pored over the entries to thoroughly compare each product against its peers. Qualys was selected as the winner in this year's SC Awards Europe for its ability to best meet the needs of its customers."

QualysGuard Cloud Platform

Je na integrirani zbirki varnostnih in skladnostnih orodij temelječa platforma, ki lahko organizacijam vseh vrst in velikosti pomaga vzdrževati stanje informacijskega sistema v obliki, kot ga zahtevata oba omenjena vidika, torej glede na varnostne zahteve in glede na skladnostne zahteve. To je mogoče z globalnim pogledom na celotno situacijo, hkrati pa nam koristi še z zmanjševanjem skupnih stroškov lastništva. Platforma vključuje naslednja integrirana orodja:

· Vulnerability Management,
· Continuous Monitoring,
· Web Application Scanning,
· Malware Detection Service,
· Web Application Firewall,
· Policy Compliance,
· PCI Compliance,
· Questionnaire, ter
· Qualys SECURE Seal.

Le-te lahko za stranke izvajajo samodejno odkrivanje in identifikacijo informacijskih sredstev, zbiranje in analizo velike količine podatkov s področja informacijske varnosti, odkrivanje, ocenjevanje ter razvrščanje ranljivosti in škodljive kode po prioriteti, ter pomagajo s predstavljanjem predlogov za ukrepanje in nato z verifikacijo učinkovitosti implementacije predlaganih ukrepov.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/uk/2014-05-01-sc-magazine-honours-qualys-as-winner-of-best-riskpolicy-management-solution-category/

### ### ###

O Qualys.

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve SaaS v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogoči sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti, katerih cilj je varovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. QualysGuard je vodilna rešitev podjetja, je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti, ki proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Uporablja jo več kot 6000 organizacij v 10 državah, vključno z večino iz seznama Fortune Global 100. QualysGuard izvede več kot milijardo IP revizij na leto.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com