O-STA

NetClarity je po tržni analizi Frost&Sullivan med vodilnimi ponudniki na globalnem tržišču informacijske varnosti

29.7.2014

NetClarity, ponudnik za rabo enostavnih a hitrih, zmogljivih in stroškovno učinkovitih rešitev za nadzor povezljivosti z omrežji (NAC), ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je obvestil javnost, da je po tržni analizi Frost & Sullivan poročila za leto 2014 NetClarity uvrščen v zgornji seznam ponudnikov globalnega tržišča informacijske varnosti. Po analizah sodeč bo globalno tržišče informacijske varnosti do leta 2020 doseglo vrednost 155 milijard ameriških dolarjev, od tega se bo večina ustvarila s prodajo rešitev in storitev mrežne varnosti ter varnostnih operacij. Organizacije so bile v okviru te analize razvrščene v tri skupine - vladne in mednarodne organizacije, kritična industrijska ter finančna infrastruktura, in splošno komercialno ter potrošniško tržišče. Del zadnje skupine je tudi NetClarity, ki se je uvrstil v vrh ponudbe v tej gruči skupaj s podjetji kot so Symantec, Intel Security, Check Point, Kaspersky, ter Palo Alto Networks.

Analitiki so posebej izpostavili naslednje lastnosti NetClarity rešitev za upravljanje dostopa do omrežij (NAC - Network Access Control) v majhnih in srednje velikih podjetjih:

· stroškovno ugodna rešitev je primerna za vsakoletni IT proračuna običajnega podjetja;

· enostavna namestitev in upravljanje;

· primernost za različno velika omrežja, lahko raste skladno s potrebami;

· ne zahteva agentov zaupanja (trust Agents);

· upravljanje tveganj - grožnje, ranljivosti, sredstva;

· sprotno zaustavljanje vdorov (real-time intrusion prevention);

· prikrito delovanje (stealth mode).

Citati

Frost & Sullivan, za rešitve za upravljanje dostopa do omrežja NetClarity so se odločili ker: "NetClarity's access control solution was chosen as a global leader in network access control of the next generation. Its products can be characterized through ease of use, speed, powerfulness, and cost-effective technology".

Hal Charnley, CEO, NetClarity: "We are delighted to have been included as a top competitor in the Global Cyber Security Market Assessment report. This report recognizes the global need security for solutions that protect companies from cyber security threats, and Network Access Control is absolutely critical in preventing unwanted or unknown devices from accessing the network. We have built our NACwall appliances and software solutions to be simple and easy to use for the SME and SMB, but powerful in preventing hackers and other cyber security threats from gaining access to networks, which is a major concern in today's world."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.prweb.com/releases/netclarity-selected-by/frost-and-sullivan-report/prweb11660329.htm

### ### ###

O NetClarity, Inc.

Misija podjetja NetClarity je razvoj naprednih tehnologij naslednje generacije - predvsem zagotavljanje za implementacijo in uporabo enostavne, a hitre, zmogljive in stroškovno učinkovite tehnologije za nadzor dostopa do informacijskih omrežji (NAC - network access control). Najpomembnejši rezultat njihovega dela je družina naprav NACwall, ki zagotavljajo močno zaščito računalniških omrežij a, za razliko od drugih kompleksnih NAC rešitev, temeljijo na plug-and-play principu, ki zagotavlja enostavno vgradnjo in uporabo. Njihove rešitve so zato primerne tudi za najmanjša podjetja z omejenimi financami in znanjem.

To podjetje s sedežem na vzhodni obali ZDA obstaja od leta 2003, stranke in partnerje pa ima po vsem svetu. Je prejemnik visokih ocen na neodvisnih testiranjih, v podjetju nastajajoča tehnologija pa je uvrščena na seznam 20 najbolj inovativnih tehnologij nastalih zadnjih 20 letih.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.netclarity.net/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com