O-STA

Špica International zagotavlja informacijsko varnost skladno s standardom ISO 27001/2013

Slovenski institut za kakovost in meroslovje SIQ je podjetju Špica International za vzpostavljen sistem upravljanja in varovanja informacij podelil mednarodni certifikat ISO/IEC 27001:2013, ki zagotavlja skladnost z najnovejšimi zahtevami informacijske varnosti. Vzpostavljen sistem za upravljanje varovanja informacij strankam in partnerjem podjetja Špica zagotavlja izvajanje storitev na najvišji ravni.

Špica ima vpeljan sistem vodenja kakovosti v skladu z ISO 9001:2008, ki ga je v letošnjem letu nadgradila s celovitim sistemom vzpostavitve, implementacije, vzdrževanje in kontinuiranega nadgrajevanja upravljanja informacijske varnosti po mednarodnem standardu ISO/IEC 27001:2013. Ta zagotavlja zaupnost, celovitost in varnost informacij, podjetje pa ima tudi licenci za načrtovanje in izvajanje sistemov tehničnega varovanja.

"Sodobne tehnologije poleg novih prednosti prinašajo tudi nova varnostna tveganja. Informacijska varnost je v sodobnem poslovnem svetu vse bolj pomembna tema, na področju avtomatske identifikacije oseb in sredstev pa tako rekoč osednja. Z najnovejšim standardom ISO 27001:2013 našim strankam zagotavljamo ustrezno kakovostne in varne storitve, a hkrati ohranjamo agilnost, ki je v teh viharnih časih nujno potrebna za preboj", poudarja direktor podjetja, Tone Stanovnik.

O podjetju Špica International

Špica je vodilni slovenski ponudnik rešitev za obvladovanje oskrbne verige, evidenco delovnega časa in kontrolo pristopa. Kot pionir na tem področju v osemdesetih in izkušen strokovnjak danes ponuja bogato znanje ter široko bazo referenčnih projektov. Lastne rešitve ponuja neposredno na trgih Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Srbije in Bosne in Hercegovine. Na preostalih trgih je prek pooblaščenih distributerjev zastopana v preko 30 državah.

Dodatne informacije

Lea Lipovšek, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo
Špica International, d.o.o.
Pot k sejmišču 33
1231 Ljubljana - Črnuče

M: 031 709 224
E:
lea.lipovsek@spica.com
T: 01 568 08 27
W:
www.spica.si