O-STA

Špica International je prejela nagrado za najboljši slovenski varnostni produkt

ŠPICA International je v Luki Koper zamenjala obstoječi sistem kontrole pristopa s Špicinim sistemom Time&Space. Ker je Luka Koper v skladu z Zakonom o kritični infrastrukturi posebej urejeno in varovano območje, je morala zamenjava sistema potekati v najkrajšem času, brez motenj v poslovanju Luke Koper. Špici je, v tesnem sodelovanju z Luko Koper, uspelo postaviti nov sistem tekom enega vikenda! Za omenjeni projekt je Špica na konferenci INFOSEK, največjem strokovnem dogodku za informacijsko varnost v Sloveniji, prejela nagrado za najboljši varnostni produkt leta v 2018.

S kontrolo dostopa do varne in agilne kritične infrastrukture čez vikend!

Na projekt namestitve kontrole dostopa, ki je bil izveden čez vikend, se je Špica pripravljala več mesecev. Luka Koper je v številnih pogledih izjemna:

  • letno pretvorijo 800.000 zabojnikov,

  • poslujejo v 12 upravnih zgradbah

  • in gostijo preko 8.000 dnevnih uporabnikov.

Z drugimi besedami, Špica je morala z novim sistemom opremiti 75 vstopnih točk in zamenjati 90 čitalcev, obstoječe kable pa pustiti nedotaknjene.


Namestitev je uspela zaradi odlično vodene izvedbe po fazah

Čez vikend je 12 "Špičakov" zamenjalo strojno opremo in poskrbelo za integracijo s sistemom za registracijo delovnega časa. Sledila je poveza s protivlomnim sistemom. V nadaljevanju pa so sistem kontrole pristopa razširili na vse segmente in dodali še nove funkcionalnosti, ki so bile razvite in ukrojene ekskluzivno za poslovne potrebe Luke Koper.

Med razvitimi rešitvami gre izpostaviti on-line najavo pristaniških izvajalcev - IPSov, integracija s sistemom najav za prihod tovornih vozil in avtomatsko preverjanje ujemanja med voznikom in vozilom ter avtomatsko podaljševanje in izdajanje dovolilnic za dostop. Varnost v Luki Koper je na višji nivo dvignila tudi rešitev, ki omogoča, da preko mobilne aplikacije in nadzornega centra odgovorni lahko ves čas spremljajo prisotnost obiskovalcev v Luki.

"Na nagrado slovenski varnosti produkt leta 2018 smo iskreno ponosni in nas veseli", je dodal Tone Stanovnik, direktor Špice International. "Kljub preglednejšemu in varnejšemu nadzoru je vstop v Luko Koper sedaj hitrejši in poslovanje agilnejše!", je še zaključil Stanovnik

Nagrado je v imenu Špice International prejel Jernej Sluga, lastnik in nekdanji vodja prodaje na Špici, ki je zbrane nagovoril s prav posebnim sporočilom: "Le zadovoljni zaposleni so tudi uspešni zaposleni. In da je temu res tako, si je zanje potrebno vzeti čas". Sluga pa je na konferenci, med drugim tudi kot gost, spregovoril o svojem drugem življenju, ki ga živi po kapi.


O skupini ŠPICA

Skupina ŠPICA je vodilni ponudnik rešitev s področja digitalne preobrazbe, za upravljanje oskrbovalnih verig in upravljanje delovne sile v jadranski regiji. V podjetjih v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Skopju, Podgorici in Londonu je zaposlenih več kot 100 strokovnjakov. Rešitve ŠPICA podjetjem pomagajo povečati učinkovitost in agilnost procesov v proizvodnji, transportu, logistiki in maloprodaji vzdolž celotne verige vrednosti. Ključno poslovno področje je tudi upravljanje delovne sile v gostinstvu, bančništvu in javnem sektorju. ŠPICA premore reference s cele regije EMEA.


Dodatne informacije za medije:

Igor Fürst

vodja marketinga

e-pošta: Igor.Furst@spica.com

telefon: 030 648 658