O-STA

Skupini ŠPICA in IBCS sta napovedali strateško alianso

Ljubljana - London, 8. november 2018 - Skupina ŠPICA, vodilni ponudnik rešitev za digitalno preobrazbo, rešitev za upravljanje oskrbovalnih verig in upravljanje delovne sile v jadranski regiji, in skupina IBCS, ki velja za naprednega integratorja rešitev in aplikacij s področja mobilnosti v poslovnih okoljih v srednji Evropi, sta objavila strateško partnerstvo. Cilj sodelovanja podjetij je kupcem po svetu ponuditi edinstveno kombinacijo naprednih storitev. Člani alianse lahko strankam zagotovijo celovite rešitve za upravljanje dobavne verige v vseh državah, ki jih omejujejo tri morja, torej v baltskih, jadranskih in črnomorskih državah.

Poznanstvo, ki sega v leto padca Berlinskega zidu


Poznanstvo med Tonetom Stanovnikom, ki vodi Špico International in Brian Marcelom, predsednikom skupine IBCS sega v leto 1989, se spominja Marcel, ki je tedaj raziskoval razmere in vstopal na trg na Madžarskem in v drugih državah "nove" Evrope. Do partnerstva med družbama tedaj še ni prišlo, eden od glavnih zadržkov je bil, da sta imela različne dobavitelje, sta pa vseeno sklenila gentlemanski dogovor, da si ne bosta konkurirala na istih trgih. A razmere so nato spremenile. "Z združitvijo dobaviteljev hardverske opreme so se zdaj odprla vrata za sodelovanje. Mislim, da sva si oba ves čas želela neke vrste zavezništva, ob tem da sta najini družbi ves čas rasli," pravi Marcel. "Zdaj imamo tisto lepilo, ki nas drži skupaj, kar je še posebej pomembno zdaj, ko gre Evropa vse bolj narazen," poudarja Stanovnik.

Poslovno zavezništvo v 11 državah in med 3 morji

"Glavni cilj zavezništva je zagotoviti najvišjo raven storitev strankam v desetih državah srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Partnerstvo med ponudniki rešitev ustvarja prepričljivo vrednost za stranke po svetu, saj velikost partnerjev in njuna edinstvena ter izkušena delovna sila zagotavljajo zanesljivo izvajanje storitev tudi najbolj zahtevnim strankam po svetu," je povedal Brian Marcel, predsednik skupine IBCS.

"V zadnjem desetletju sta oba partnerja postala vodilna igralca v svojih tržnih segmentih. Skupni nastop skupin ŠPICA in IBCS jima omogoča dostop do novih geografskih območij in novo dimenzijo odnosov s strankami. V Evropi ni nobene druge organizacije, ki bi na tako velikem območju zagotavljala tako široko ponudbo storitev iz izkušene zaposlene na področju dobavnih verig," je dejal Tone Stanovnik, predsednik skupine ŠPICA.

Stranke rade sodelujejo z velikimi multinacionalkami, ki jim vzbujajo zaupanje. Mi jim prodajamo kompleksne rešitve, biti moramo napredni in hkrati zanesljivi, izpostavlja Marcel in dodaja: "Podjetje, ki je prisotno v katerikoli od naših 11 držav, ali pa v več njih, lahko zdaj izkoristi prednosti naše iste storitve, iste poslovne rešitve, istih ljudi in vrednot v vsej regiji. To je za stranke zagotovo prednost, saj imajo zdaj opravka le z enim podjetjem, ne pa z več različnimi partnerji. Pomembna pa je tudi sama velikost, ki jo dobimo s povezovanjem, iz nje lahko dobimo nove prednosti.", je še zaključil Tone Stanovnik.

Zahvaljujoč navezi ŠPICA-IBCS bodo stranke pridobile dostop do obsežnih znanj, izkušenj in vodilnih rešitev za upravljanje oskrbovalne verige. Naveza ŠPICA-IBCS zagotavlja ne le edinstvene rešitve, ki izboljšujejo logistični proces, temveč tudi vzdrževanje in servisiranje na najvišji ravni ravni v celotni regiji, vse storitve pa so strankam dostopne v lokalnem jeziku. Združeno ekipo sestavlja okoli 300 strokovnjakov s področij upravljanja dobavne verige, mobilnosti in samodejne identifikacije z več kot 25-letnimi izkušnjami.

www.spica.com

www.ibcs.com

Dodatne informacije za medije:

Igor Fürst
vodja marketinga
e-pošta: Igor.Furst@spica.com
telefon: 030 648 658

O skupini ŠPICA

Skupina ŠPICA je vodilni ponudnik rešitev s področja digitalne preobrazbe, za upravljanje oskrbovalnih verig in upravljanje delovne sile v jadranski regiji. V podjetjih v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Skopju, Podgorici in Londonu je zaposlenih več kot 100 strokovnjakov. Rešitve ŠPICA podjetjem pomagajo povečati učinkovitost in agilnost procesov v proizvodnji, transportu, logistiki in maloprodaji vzdolž celotne verige vrednosti. Ključno poslovno področje je tudi upravljanje delovne sile v gostinstvu, bančništvu in javnem sektorju, podjetje premore reference s cele regije EMEA.

O skupini IBCS

Skupina IBCS je prisotna v Bolgariji, na Češkem, Madžarskem, Poljskem in Slovaškem, kjer strankam zagotavlja poslovne rešitve za izboljšanje učinkovitosti in produktivnosti, zmanjšuje stroške in ustvarja konkurenčne prednosti. Skupina IBCS nudi celovite rešitve za integracijo v dobavni verigi. Člani skupine IBCS so IBCS Poland, BCS Bulgaria, IBCS Hungary, Kodys in Kodys Slovensko. Skupina IBCS zaposluje več kot 180 ljudi.