O-STA

Ptak Fashion City, edino evropsko mesto mode, se bo odprlo 28. avgusta 2014

Velika otvoritev bo potekala v novo postavljeni EXPO dvorani, ki se razteza čet 30,000 kvadratnih metrov. Slovesnosti se bodo udeležili tudi nekdanji poljski predsednik Lech Walesa, dobitnik Nobelove nagrade za mir, Kenzo Takada, svetovno znani modni oblikovalec, ter Anna Fendi in Patrizia Gucci. Na tem prelomnem dogodku se pričakuje 3,000 razstavljavcev in 100,000 obiskovalcev.

PTAK Fashion City je bil ustanovljen z diverzifikacijo obstoječega PTAK centra za veleprodajo in prodajo na drobno, ki deluje že od leta 1993, ter z novimi poslovnimi aktivnostmi, kot so PTAK EXPO, največji evropski modni sejmi, Ptak Moda, velik poljski razstavni prostor, ki izvaja neposredno in spletno prodajo, ter največji poljski prodajni prostor.

PTAK Fashion City trenutno obsega čez več kot 250,000 kvadratnih metrov površin, ki letno privabijo šest milijonov mednarodnih kupcev.

PTAK Fashion City bo gostil stalni vizualni studio Fashion TV in bo prizorišče modnih revij tako poljskih kot mednarodnih oblikovalcev, ki se jih bo prenašalo po celem svetu. Ptak Fashion City je skladen z dolgoletno tradicijo mesta Lodz na področju izdelave in prodaje oblačil in pletenin. Trenutno je s Fashion City povezanih 100,000 ljudi in več kot 10,000-im je že bilo ponujeno delo v njem. Dodatne obsežne investicije in razvoj so predvideni čez deset let. Skupaj s trenutnimi prostori bo končna pokrita površina dosegla milijon kvadratnih metrov. Razvoj mesta bo predvidoma stal več kot 600 milijonov evrov.


Kontakti:
Monika Banyś
Telefon: 00 48 512 817 166
monika@headshotpr.pl

Vir: CH PTAK