O-STA

MasterCard sodeluje z Applom pri integraciji sistema Apple Pay

Imetniki kartic bodo imeli na voljo preprost, varen in zaseben sistem mobilnega plačevanja

PURCHASE, N.Y. & CUPERTINO, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)-- Plačevanje z mobilnimi napravami bo kmalu postalo še bolj neprecenljivo. Apple (NASDAQ:AAPL) je danes predstavil sistem Apple Pay, ki imetnikom kartic MasterCard omogoča, da s svojimi telefoni iPhone 6 in iPhone 6 Plus ter pametno uro Apple Watch plačujejo vsakodnevne nakupe. MasterCard je zgradil temelje za varne mobilne transakcije, tako da lahko potrošniki svoje kartice uporabljajo kadarkoli, kjerkoli in kakorkoli želijo.

MasterCard je sodeloval z Applom, da bi potrošnikom zagotovil preprosto in varno izkušnjo plačevanja. Tako za potrošnike kot za trgovce to pomeni, da bo vsak nakup s kartico MasterCard ob uporabi iPhona 6, iPhona 6 Plus ali Apple Watcha zagotavljal enako varnost, prednosti in garancije kot običajne MasterCard transakcije.

Apple Pay je revolucija na področju mobilnega plačevanja, saj ponuja preprost, varen in zaseben način nakupovanja. Z integracijo Applove strojne in programske opreme ter storitev Apple Pay ustvarja enkratno in neverjetno intuitivno izkušnjo za uporabnike iPhona 6, iPhona 6 Plus in ure Apple Watch.

Lastniki novih iPhonov 6, iPhonov 6 Plus in Apple Watcha bodo lahko svoje debetne in kreditne MasterCard kartice, ki jih izdajajo sodelujoče banke, uporabljali neposredno preko sistema Apple Pay. Potrošniki v trgovini preprosto plačajo tako, da svoj iPhone približajo brezkontaktnemu bralniku, pri tem pa imajo prst na Touch ID in transakcija bo odobrena. Za nakupe znotraj aplikacij bodo potrošniki plačevali z dotikom in se identificirali s prstnim odtisom ali geslom, brez da bi morali vnesti številko svoje kartice ali zapustiti aplikacijo.

"Apple ima dolgo zgodovino lansiranja revolucionarnih produktov z lastnostmi, ki so ljudem resnično pomembne. Apple Pay v kombinaciji s plačilno tehnologijo MasterCard nudi potrošnikom preprost, varen in zaseben način nakupovanja," je dejal Ed McLaughlin, glavni izvršni direktor za nove plačilne tehnologije pri MasterCardu. "Že leta smo med pionirji inovativnosti na področju mobilnega poslovanja, med drugim smo prvi na svetu predstavili brezkontaktne in mobilne plačilne rešitve. Veselimo se, da bodo imetniki kartic Mastercard kmalu lahko plačevali s svojimi iPhoni 6, iPhoni 6 Plus in Apple Watch urami ob vedenju, da je vsak nakup varen in da ponuja enaka zagotovila in prednosti, kot jih pričakujejo ob siceršnji uporabi svojih MasterCard kartic."

Apple Pay bo potrošnikom v ZDA na voljo Oktobra z brezplačno nadgradnjo operacijskega sistema iOS 8. Imetniki MasterCard kartic bodo lahko preprosto in varno plačevali v aplikacijah največjih trgovcev in opravljali brezkontaktna plačila v številnih najbolje obiskanih lokacijah v ZDA, vključno z velikimi trgovskimi verigami, restavracijami, ponudniki prevoznih storitev, bencinskimi črpalkami, prodajalnami in v Apple Store trgovinah. Ena izmed prvih organizacij, ki bo sprejemala Appla Pay plačila preko iPhonov 6, iPhonov 6 Plus in ure Apple Watch, je dolgoletni partner MasterCards, Major League Baseball.

Za seznam trgovskih lokacij, ki omogočajo brezkontaktno plačevanje, prenesite aplikacijo MasterCard Nearby ali obiščite spletno stran www.mastercard.com/contactless.

Strankam pomagamo, da svoje kartice uporabljajo kadarkoli, kakorkoli in kjerkoli želijo

Plačila v sistemu Apple Pay so integrirana z sistemom MasterCard Digital Enablement Service (MDES). Storitev, ki jo MasterCard nudi bankam in je bila predstavljena lani, omogoča uporabo povezanih naprav za vsakdanje nakupe in plačila. Poleg bank, ki jih je danes navedel Apple, MasterCard s svojimi partnerji sodeluje pri pospešenem vključevanju dodatnih bank preko svoje storitve MasterCard Digital Enablement Service.

O MasterCardu

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološko podjetje v globalni plačilni industriji. Upravljamo z najhitrejšo mrežo za obdelavo plačil na svetu, ki povezuje uporabnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in ozemljih. Zaradi MasterCardovih produktov in rešitev so vsakodnevne tržne aktivnosti - kot so denimo nakupovanje, potovanje, vodenje podjetja ali upravljanje s financami - enostavnejše, varnejše in bolj učinkovite za vsakogar. Sledite nam na Twitterju @MasterCardNews, vključite se v razpravo na Cashless Pioneers Blog in se naročite na najbolj sveže novice na Engagement Bureau.

Kontakti

KONTAKTI ZA MEDIJE:
Sarah Ely, MasterCard
Sarah_Ely@MasterCard.com
914-249-6714 - pisarna
914-325-4716 - mobilni telefon

Vir: MasterCard

Pametna multimedijska galerija

Brazkontaktna plačila, ki jih omogoča tehnologija brezžičnega prenosa podatkov NFC, se je uporabljala že dolgo preden je Apple predstavil iPhone 6. To je kratka zgodovina koncepta "tap&go". (Grafika: Business Wire)

Logo

Ta izjava na javnost je v angleškem jeziku na voljo na:
http://www.businesswire.com/news/home/20140909006569/en