O-STA

Za Jackpot rekordnih 60 milijonov evrov

Ljubljana, 11. september 2014

V igri EUROJACKPOT je v skladu za glavni dobitek JACKPOT rekordni znesek: 60 MILIJONOV EVROV!

Najvišji Jackpot doslej je bil vreden 57,3 milijone evrov in smo ga izžrebali 4. aprila letos, listek je bil vplačan na Finskem.

Eurojackpot trenutno prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav, na voljo je skupaj kar 244 milijonom prebivalcev. Loterija Slovenije v igri sodeluje od samega začetka (prvo žrebanje je bilo marca 2012). Glavni dobitek Jackpot je bil vplačan šestnajstkrat: sedemkrat v Nemčiji, trikrat na Finskem, dvakrat v Sloveniji ter po enkrat na Hrvaškem, Danskem, v Italiji in na Norveškem. Dobitka Jackpot še nimajo Španija, Švedska, Nizozemska, Litva, Latvija, Estonija in Islandija.

Slovenija je tako ena izmed bolj srečnih prirediteljic - Jackpot je bil v manj kot šestih mesecih vplačan kar dvakrat:

  • najprej je 21 milijonov evrov 6. decembra lani prejel igralec, ki je listek vplačal v Grosuplju,
  • nato pa je 28,2 milijona evrov 16. maja letos prejel še igralec, ki je listek vplačal v Žalcu.

Glede na doseženo višino prometa v prvih osmih mesecih letošnjega leta se Slovenija med 29 prirediteljicami uvršča na 15. mesto, po številu prebivalcev na 23. mesto, po višini BDP na 25. mesto, medtem ko s povprečnim vplačilom na prebivalca zasedamo visoko 4. mesto.

Žrebanje rekordnega dobitka JACKPOT, vrednega 60 MILIJONOV EVROV, bo že jutri, 12. septembra zvečer v Helsinkih na Finskem. Prenos lahko spremljate ob 23. uri na POP TV.

Eurojackpot lahko vplačate na vseh prodajnih mestih Loterije Slovenije, na bencinskih servisih Petrol, v enotah Pošte Slovenije in v kioskih Dela prodaje, registrirani igralci pa tudi prek SMS ali spleta na www.eloterija.si. Vplačila sprejemamo tudi na dan žrebanja do 18. ure.