O-STA

Landesk in Real Security - podjetji sredi poletja 2014 sklenili partnerski odnos

12.9.2014

Landesk, vodilni ponudnik rešitev za upravljanje, varovanje in nadzor informacijske infrastrukture in procesov skozi enotno konzolo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

skupaj obveščata javnost, da pričenjata v letu 2014 tesneje sodelovati na geografskem področju, katerega pokriva podjetje REAL security d.o.o. kot eden največjih distributerjev - z dodano vrednostjo - varnostnih rešitev za informacijske sisteme. REAL security je sicer nekoč že bil regionalni distributer izdelkov podjetja Shavlik - ponudnik rešitev za upravljanje programskih popravkov in nadgradenj, ter rešitev za ocenjevanje mrežnih ranljivosti -, katerega je Landesk prevzel aprila leta 2013. Landesk je zaradi precej bolj obširne palete produktov za marsikoga veliko privlačnejši ponudnik IT rešitev.

LANDESK utira pot v prihodnost

Programske rešitve za spremljanje in upravljanje Landesk povečujejo storilnost uporabnikov, medtem pa hkrati zmanjšujejo kompleksnost pripadajoče informacijske tehnologije, omejujejo tveganja ter stroške poslovanja. Obsegajo pet ključnih področij:

· Spremljanje in upravljanje sistemov
· Spremljanje in upravljanje varnosti
· Spremljanje in upravljanje informacijskih storitev
· Vodenje informacijskih sredstev / premoženja skozi celoten življenjski cikel
· Mobilnosti kompletne organizacije

Landesk je eden najbolj izkušenih ponudnikov teh rešitev, saj obstaja že od leta 1985, kakšno desetletje vmes pa so bili tudi lastnina podjetja Intel. Pisarne in zaposlene imajo v 18 državah po vsem svetu, centrala podjetja pa je v mestu Salt Lake City, Utah, ZDA.

Landesk je maja 2014 postal lastnik podjetja LetMobile, s čimer agresivno posega po tržišču storitev za podporo podjetjem pri uveljavljanju novih vrst delovnih mest in načinov opravljanja dela na podlagi širitve varnostnih storitev iz področja zaščite mobilnih naprav na področje zaščite vsebin ter aplikacij; LetMobile je razvil napredno varno prehodno točko za prenosne naprave. Leta 2013 so kupili podjetje Shavlik, ki je razvilo pionirsko tehnologijo za upravljanje nadgradenj in popravkov brez posebnih agentov, bilo pa je tudi voditelj ter inovator na področju zaščite omrežij. Leta 2012 so prevzeli Wavelink, ponudnika rešitev za upravljanje mobilnih naprav, ter Managed Planet, proizvajalca tehnologije upravljanje programske opreme in premoženja. Že davnega leta 2008 so se združili s proizvajalcem rešitev za upravljanje informacijskih storitev Touchpaper. Še pred tem so se združili in razšli so podjetji kot so Avocent, Emerson Electric, ter celo Intel, v čigar lasti so bili od leta 1991 do ponovne osamosvojitve leta 2002.

Landesk ima, kot lahko vidimo iz prejšnjega odstavka, za seboj kar pestro zgodovino. Njihove tehnologije so na voljo bodisi neposredno bodisi preko obsežnega partnerskega kanala ter mreže ponudnikov informacijskih storitev. Uspešno se koristijo na različnih trgih in področjih, vključno z zdravstveno oskrbo, vladnimi organizacijami, izobraževalnimi ustanovami, finančnimi storitvami, pravnimi organizacijami, v proizvodnji, trgovini, prometu in javnih službah kot so energetika ali vodovodi.

Zakaj izbrati LANDESK

V Landesk so razvili programske rešitve posebej zasnovane za povečanje storilnosti uporabnikov ob zmanjševanju kompleksnosti pripadajoče informacijske infrastrukture, ter za zmanjševanje tveganja in stroškov poslovanja. Tukaj so trije sklopi razlogov, na podlagi katerih se morate odločiti za Landesk.

Zmanjšajte svoje stroške

· Enotna cena po končnem uporabniku, tudi na področju BYOD
· Rešitve Landesk zahtevajo manj strežniške infrastrukture, manj pasovne širine omrežja, in so prilagodljive od konkurenčne ponudbe
· Vgrajena varnostna rešitev za končne točke, ki zagotavlja boljši nadzor nad vsem omrežnim okoljem, s čimer služi tudi za zmanjšanje stroškov administracije in vzdrževanja
· Hitro poplačilo naložbe v 7.7 meseca, s povprečno donosnostjo naložbe 696% v obdobju treh let *
* The ROI of an Integrated Management Solution for the Mobile Enterprise, IDC, March 2014

Bodite zadovoljni z IT oddelkom

· Več kot 90 odstotkov strank je tako zadovoljnih z Landesk rešitvami, da jim ostajajo zveste za dolga obdobja
· Tehnična podpora in storitve Landesk dosegajo 92-odstotno zadovoljstvo kupcev v zadnjih dveh letih
· Telefonska podpora 24x7, namenska sredstva za podporo, spletna samo-pomoč, samostojno preverjanje zdravja sistemov, e-učenje in tehnična podpora v angleščini, francoščini, nemščini in japonščini

Poenostavite svojo izbiro

· Landesk in njihove rešitve nastopajo v štirih kategorijah Gartnerjevih poročil Magic Quadrant: Client Management Tools (orodja za upravljanje odjemalcev), Endpoint Protection Platforms (zaščita končnih točk), IT Service Support Management Tools (orodja za podporo informacijskim storitvam), Enterprise Mobility Management Suites (upravljanje mobilnosti za organizacije)
· Landesk si lasti 57 veljavnih patentov in 50 patentnih vloge v postopku sprejemanja
· Landesk posluje na podlagi inovativno in strankam usmerjenega poslovnega modela, posledico česar je prizadevni in odzivni razvoj izdelkov
· Raznovrstno prodajni kanal in sodelovanje z več kot 400 ponudniki rešitev po vsem svetu

[glej grafiko spodaj]

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.landesk.com/company/press-releases/

### ### ###

O podjetju LANDESK

LANDESK Software je proizvajalec programskih rešitev za upravljanje informacijske infrastrukture, sistemov, varnosti, storitev, premoženja in procesov. Je eden najbolj izkušenih ponudnikov teh rešitev, saj obstaja že od leta 1985, kakšno desetletje vmes pa so bili tudi lastnina podjetja Intel.

Programska oprema Landesk, katero ponujajo neposredno in skozi partnerski kanal, upravlja več kot 250 milijonov namiznih sistemov, strežnikov in prenosnih naprav (podatek je iz leta 2014). Namenjena je za nadzor računalnikov z operacijskimi sistemi Windows, Macintosh ter Linux. Najpomembnejše funkcionalnosti v okviru programske opreme Landesk so odkrivanje in vodenje inventarja sredstev, odkrivanje in razreševanje varnostnih lukenj in pomanjkljivosti, upravljanje distribucije programskih namestitev, upravljanje programskih popravkov in nadgradenj, spremljanje in poročanje o IT skladnosti, vodenje in uveljavljanje varnostnih pravilnikov, ter upravljanje energijske potrošnje. Centrala podjetja je v mestu Salt Lake City, Utah, ZDA, pisarne in zaposlene pa imajo v 18 državah po vsem svetu. S podjetjem Landesk tesno sodeluje 400 podjetij iz vsega sveta, to so člani prodajnega kanala, tehnološki partnerji in ponudniki storitev.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.landesk.com

Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com