O-STA

Arhitekturni kotiček ponovno odpira vrata

Velenje, 16. september 2014 - V mesecu septembru ponovno z delom začenjajo arhitekti v arhitekturnem kotičku - informacijskem središču za arhitekturo, v katerem se občanke in občani lahko brezplačno posvetujejo s strokovnjaki za področje arhitekture in krajinske arhitekture.

O gradnji, obnovah, prenovah, urejanju domov in vrtov bodo v arhitekturnem kotičku brezplačno svetovali Robert Bah, univ. dipl. inž. arh., Saša Piano, univ. dipl. inž. kraj. arh., Rok Ževart, univ. dipl. inž. arh., Vesna Oprešnik, univ. dipl. inž. arh., Kaja Flis, univ. dipl. inž. kraj. arh, Katra Jezeršek, absolventka Fakultete za arhitekturo, Lucija Pečovnik, mag. inž. kraj. arh., Linda Sušec, univ. dipl. inž. kraj. arh., Nina Štajner, univ. dipl. inž. arh. in Julijana Šumič, univ. dipl. inž. kraj. arh.

Arhitekturni kotiček v Galeriji Velenje bo odprt vsak torek med 10. in 12. ter med 16. in 18. uro.

Velenje je najmlajše slovensko mesto. Ker je bilo zgrajeno načrtno, ima kvalitetno urbanistično zasnovo in precej arhitekturno zanimivih objektov. Želimo si, da bi bili naša arhitekturna in krajinska dediščina prepoznavni in cenjeni, kakor si zaslužita, zato se vključujemo v različne projekte, katerih cilj so obravnava, zaščita, revitalizacija, uporaba in promocija tovrstne dediščine. Prav tako pa si želimo, da bi bilo Velenje po kvalitetni arhitekturi in urbanizmu ter po urejenosti in kvaliteti bivalnega okolja prepoznavno še naprej.


Informacijsko središče za arhitekturo ARHITEKTURNI KOTIČEK je del mednarodnega projekta ATRIUM - Arhitekturni ostanki totalitarnih režimov 20. stoletja v urbanem managementu, sofinanciranega s strani programa Jugovzhodna Evropa.


Svetovalci v nobenem primeru niso odgovorni uporabnikom za posredno ali neposredno škodo, ki bi nastala, ker je uporabnik upošteval nasvet, ki ga je pridobil v okviru storitve, opravljene v ARHITEKTURNEM KOTIČKU.


Listine in informacije, pridobljene v okviru arhitekturnega svetovanja, so zgolj informativne narave in se ne morejo uporabiti v morebitnih upravnih ali drugih postopkih. Odgovornost za morebitne napake, opustitve in podobno je izključena. Svetovanje se nudi samo fizičnim osebam.

Vse informacije o tem, kateri od svetovalcev arhitektov je dežuren boste lahko našli na Facebook strani Mestne občine Velenje.


Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje