O-STA

Svetniki zasedali na oktobrski redni seji

Svetniki so se na včerajšnji seji seznanili s predlogom interventnega zakona za zagotavljanje toplote za prebivalstvo v Šaleški dolini. Sprejeli so mnenja o utemeljenosti pokrivanja občine z nekaterimi radijskimi postajami in potrdili uvrstitev projekta obnove rondele na Velenjskem gradu v Načrt razvojnih projektov Mestne občine Velenje. Sprejeli so tudi nekaj kadrovskih in prostorskih zadev ter se seznanili s poročiloma nadzornega odbora. Seznanili so se tudi s pripravo Občinske celostne prometne strategije Mestne občine Velenje. O nekaterih točkah vas bomo podrobneje še obveščali.

Kadrovske zadeve

Svetniki so za člana Občinske volilne komisije do izteka mandata potrdili Darinko Vrabič. V nov Odbor za starejše v Mestni občini Velenje so imenovali Darinko Mravljak, Violeto Potočnik Krajnc, Rajmunda Valcla, Jožeta Ograjenška, Andrejo Krejan Škarja, Veroniko Juvan, Janeza Melanška, Milana Tepeja in Dušana Jeriho. V Svet javnega zavoda Muzej Velenje so imenovali Valentina Podpečana, Janeza Osetiča, Alojzijo Rihtarič in Mateja Goriška. V Svet javnega zavoda Vrtec Velenje so imenovali Sabino Vranc, Simona Dobaja in Vesno Dobelšek. V Svet javnega zavoda Lekarna Velenje so imenovali Barbaro Valerijo Tori, Amro Kadrič, Irmo Mačkovšek in Ajdo Medved. Za predstavnico pacientov v Svetu javnega zavoda Lekarna Velenje pa so imenovali Nino Pulješi.

Mnenja o pokritosti območja z radijskimi programi

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je objavila javni razpis za dodelitev radijskih frekvenc za analogno zvokovno radiodifuzijo za območje Mestne občine Velenje. Mnenje sveta občine radijskim postajam prinese dodatne točke pri ocenjevanju ponudb. Na Mestno občino Velenje se je obrnilo 5 radijskih postaj. Svetnice in svetniki so potrdili vseh pet mnenj o utemeljenosti pokrivanja s programi Radia Veseljak, Radia Aktual, Radia Kum, Radia Celje in Radia Ognjišče.

Prostorske zadeve

Svetnice in svetniki so sprejeli tudi štiri sklepe o izvzemu nepremičnin iz javnega dobra, in sicer v Plešivcu, Podkraju, Lipju in Črnovi. Glede na to, da nepremičnine niso več v funkciji javnega dobra, s katero bi se zagotavljal dostop do površin na tem območju ali bi se z njo zagotavljala druga splošna raba v korist vsakogar, je smiselno, da se izvzamejo iz javnega dobra. Nepremičnina bodo po izvzemu iz javnega dobra postale last Mestne občine Velenje in bodo kot takšne v pravnem prometu.

Spremembe odloka o ustanovitvi Vrtca Velenje

Svetnice in svetniki so zaradi spremembe števila razvojnih oddelkov oz. oddelkov s prilagojenim programom v Vrtcu Velenje, za katere morajo v vrtcu opraviti vpis v razvid izvajalcev javno veljavnih programov, sprejeli tudi spremembe odloka o ustanovitvi vrtca. S 1. septembrom 2024 namreč delujejo samo 3 razvojni oddelki, in sicer 2 oddelka v enoti Vrtiljak in 1 oddelek v enoti Najdihojca. Pred tem so v okviru vrtca delovali 4 oddelki. V odlok vrtca se dodaja tudi določba, ki razmejuje javno službo od drugih dejavnosti vrtca. Vrtec lahko prodajo blaga in storitev na trgu izvaja le, če z izvajanjem zagotovi najmanj pokritje vseh s to dejavnostjo povezanih odhodkov.

Dokončni poročili Nadzornega odbora Mestne občine Velenje

Svetniki so se seznanili tudi s poročiloma Nadzornega odbora Mestne občine Velenje, in sicer z Dokončnim poročilom o nadzoru Komunalnega podjetja Velenje za leto 2022 in Dokončnim poročilom o nadzoru Zaključnega računa proračuna MOV za leto 2022.

O posameznih točkah dnevnega reda seje vas bomo še obveščali.