O-STA

Danes "Dan brez avtomobila"

Velenje, 17. september 2014 - Ta teden, od 15. do 21. septembra, poteka projekt Evropski teden mobilnosti, v katerega se že več let aktivno vključuje tudi Mestna občina Velenje. Slogan letošnjega tedna mobilnosti je "Naše ulice, naše odločitve", ki nas želi spodbuditi k sodelovanju pri oblikovanju takšnih mest, v kakršnem si želimo živeti in jih preuredimo tako, da bodo na prvem mestu ljudje namesto avtomobilov.

Danes, v sredo, 17. septembra, bo od 9. do 15. ure na Rudarski cesti potekala prireditev "Dan brez avtomobila". Organizirali bomo risanje s kredo, likovne ustvarjalne delavnice za najmlajše in osnovnošolce, gibalni poligon in poligon "kolesarček", mini nogomet, badminton, odbojko, šolo rolanja, na ogled bosta ulična lutkovna predstava Lutkovnega gledališča Velenje, avtobus Lokalc, aplikacija Guts Lokalc ter stojnica s prodajo rolerjev, rolk in pohodnih palic v sklopu Centra ponovne uporabe.

Zavod KSSENA bo predstavil projekte, ki jih vodi oziroma v njih sodeluje, svoje dejavnosti pa bodo predstavili tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje, Fakulteta za energetiko, Šolski center Velenje in Medpodjetniški izobraževalni center Velenje.

Na Rudarski cesti si boste lahko ogledali tudi električni avtomobil Peugeot ION, BICY električno kolo in električni gokart. Prireditve "Dan brez avtomobila" pa se bo s kolesom in rolerji udeležila tudi Pika Nogavička.

Prisotne bo ob 10. 45 uri nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.


Rudarska cesta bo zaradi prireditve zaprta od 8. do 16. ure. Prosimo za razumevanje!

In ne pozabite, da se lahko v Velenju vse dni v letu vozite z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalc ali z brezplačnim mestnim kolesom!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje