O-STA

Fireeye štartal globalno iniciativo varovanja zasebnosti

FireEye je globalni ponudnik rešitev za samodejno forenzično analiziranje napadov in dinamično zaščito pred naprednimi spletnimi grožnjami, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je obvestil javnost, da je Shane McGee, ki je prej bil generalni svetovalec in podpredsednik oddelka za pravne zadeve v podjetju Mandiant - to se je že pred časom pridružilo podjetju Fireeye, da je prevzel delovne mesto osebe odgovorne za zaščito zasebnosti oz. chief privacy officer. McGee se bo ubadal predvsem z izgradnjo in usmerjanjem novega globalnega programa zasebnosti, ki bo vzpostavljal standarde varstva osebnih podatkov in usmerjal pobude za industrijske izboljšave na tem področju.

Fireeye se torej resneje loteva perečega področja zasebnosti v kibernetskem prostoru, kjer so osebni podatki pod stalnim udarom groženj z vseh strani, in sicer ne le v okviru samega podjetja, temveč s pobudo za globalno dejstvovanje. Pod McGee-jem in FireEye bo iniciativa globalnega programa zaščite zasebnosti dajala poudarek razvoju sodelovanja z vladnimi organizacijami, podjetji in posamezniki iz vsega sveta z namenom izgradnje regulativ in praks, ki bi izpolnjevale tako lokalne zahteve kot tudi omogočale globalni razvoj storitev informacijske in kibernetske varnosti in odzivnost na najnovejše grožnje varnosti posameznikov in omrežij. V okviru projekta bo FireEye demonstriral izmenjavo podatkov med entitetami in dokazal kako lahko taka izmenjava koristno pripomore k varnosti in zasebnosti posameznikov (storitve dinamične bliskovite zaščite v obstoječih FireEye rešitvah namreč v veliki meri temeljijo na samodejni izmenjavi podatkov med strankami z aktivnimi dvosmernimi licencami). Drugo ključno področje bo definirati smernice za izmenjavo podatkov v primeru incidentov s kršitvami zasebnosti osebnih identifikacijskih podatkov na tak način, da bo izmenjava varno pripomogla k reševanju situacije.

Citati

Shane McGee, chief privacy officer, FireEye: "The global role that threat intelligence and information sharing in cybersecurity now plays has created a rapidly changing environment that demands dedicated attention to privacy issues. The information security community has a clear goal of reducing the impact of breaches, but we also need to establish and promote clear standards with policy makers, customers, partners, and the general public, to ensure responsible business practices align with that goal across the industry."

David DeWalt, chairman of the board and CEO, FireEye: "Shane's experience and background make him the perfect choice to assure both our employees and our customers that private information is secure and being handled responsibly in all circumstances. As the advanced threats we block look for as many vectors as possible to steal information and access networks, establishing a global privacy program is a crucial next step in establishing the most effective cybersecurity model for the threats of today."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.fireeye.com/news-events/press-releases/read/fireeye-appoints-chief-privacy-officer-to-launch-global-privacy-program

### ### ###

O podjetju FireEye Inc.

FireEye je globalni proizvajalec sofisticiranih varnostnih rešitev z več kot 1100 velikimi strankami iz vsega sveta vključno z več kot 100 podjetji iz seznama Fortune 500; med najbolj znanimi so Sallie Mae, Equifax, Juniper Networks, Heartland Payment Systems, San Francisco State University, Santa Barbara City College, idr.

Srce FireEye ponudbe je tehnologija izumljena v podjetju - na navideznih strojih temelječa varnostna platforma za sprotno zaščito pred najnovejšimi in najbolj sofisticiranimi grožnjami podjetjem in vladam po vsem svetu. Torej pred napadi, ki so sposobni izogniti se drugim bolj klasičnim varnostnimi rešitvam kot so požarne pregrade, IDS / IPS, protivirusne rešitve na prehodnih točkah ipd. Platforma FireEye Threat Prevention omogoča sprotno dinamično zaščito pred grožnjami brez uporabe vzorcev škodljivega prometa, pri čemer analizira in zaustavlja napade preko različnih vhodno-izhodnih poti, vključno s spletom, elektronsko pošto in datotekami, in na različnih stopnjah življenjskega cikla dolgotrajnega naprednega napada. Jedro platforme sta napredni virtualni pogon in dinamična varnostna analitika, ki skupaj omogočata prepoznavanje in blokiranje kibernetskih napadov v realnem času.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.fireeye.com

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, tehnični direktor

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com