O-STA

Guidance Software in WinMagic predstavljata prvo rešitev za forenzične preiskave šifriranih diskov SED

24.9.2014

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je konec avgusta 2014 opozoril na novico inovatorja v tehnologiji šifriranja diskov WinMagic Inc., ki je uradno razglasil združljivost z rešitvami platforme Guidance Software. Ta združljivost pomeni, da so stranke, ki se ukvarjajo z digitalnimi forenzičnimi preiskavami, dobile na razpolago prvo tovrstno orodje za odklepanje in preiskovanje podatkov na avtomatsko šifriranih diskih SED (self-encrypting drive).

"Programska združljivost je ključnega pomena za hitro uveljavljanje novih tehnik šifriranja in zaščite podatkov"

Samodejno šifrirani diski zagotavljajo samodejno zaščito podatkov, znižujejo stroške in poenostavljajo šifriranje z umikom postopkov šifriranja iz operacijskega sistema na drugi nivo obdelave. Ta zagotavlja, da so vsi zapisi na disku varno shranjeni v šifrirani obliki, ne glede na uporabnikove postopke branja in pisanja. Rešitev WinMagic SecureDoc lahko centralizirano upravljanje šifrirne ključe za diske SED na stroškovno učinkovit in zelo varen način. Preiskovalci, ki se med reševanjem primera soočijo s podatki na tako šifriranem disku, pa lahko za potrebe forenzične preiskave uporabijo rešitev Guidance Software EnCase z vgrajeno podporo za WinMagic tehnologijo. Ta jim omogoča odkleniti, preiskati in sneti šifrirane podatke z SED sistemov, katere upravlja WinMagic SecureDoc. Seveda samo pod pogojem, da je digitalni preiskovalec dobil šifrirni ključ in druge morebiti potrebne podatke za SED dostop od odgovornega administratorja.

EnCase Forensic je eden od samostojnih izdelkov platforme EnCase - družine rešitev za digitalno forenziko, eDiscovery in raziskave podjetja Guidance Software. Je eden od najstarejših programov z intuitivnim grafičnim vmesnikom iz tega področja in standardno orodje za pomoč pri preiskavah v mnogih vladnih organizacijah, zasebnih pravnih in detektivskih pisarnah in v komercialnih agencijah. Glavni namen tega orodja je pomoč preiskovalcem pri izvajanju elektronskih preiskav, tj. predvsem pri preiskovanju računalniških sistemov oz. v bistvu pomnilniških enot - trdih diskov in drugih pomnilniških komponent.

Citati

Alex Andrianopoulos, podpredsednik trženja, Guidance Software: "Guidance Software products are trusted by digital investigators around the world to get results on any device and with every data type. We are always innovating to ensure our products can perform in any situation, and that includes interoperability with new security developments such as SEDs. When the technology advancement relates to security and encryption, we turn to the team at WinMagic, given their long-term in-depth knowledge of the industry."

Garry McCracken, podpredsednik oddelka za tehnološka partnerstva, WinMagic Inc.: "WinMagic has been working with the Trusted Computing Group, drive manufacturers and OEM computer manufacturers, since the concept of SEDs was introduced. We are working with Guidance Software to ensure its products are compatible with SED drives, allowing for rapid adoption of SEDs. SEDs are already being deployed and are eagerly anticipated as a secure, cost-effective way to encrypt data. With the help of WinMagic, Guidance Software customers are now able to conduct forensic investigations on devices using this new security method."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/WinMagic-and-Guidance-Software-Introduce-First-Solution-Enabling-Forensics-of-Self-Encrypting-Drives.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com