O-STA

4.11.2014 - Xirrus za organizacije, ki mislijo na prihodnost - njihova nova brezžična platforma 802.11ac Wave je nadgradljiva na Wave 2

Xirrus, pionir med izdelovalci brezžičnih dostopnih polj za hitra in zmogljiva brezžična omrežja s superiorno pokritostjo, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

je letos kot prvi ponudnik opreme za brezžično povezljivost na tržišču ponudil platformo za brezžična omrežja 802.11ac Wave 1, ki je enostavno nadgradljiva tudi na 802.11ac Wave 1.

Dostopne točke podjetja Xirrus, z vgrajenimi več radijskimi komponentami, zagotavljajo modularno nadgradljivost in s tem najbolj tesno prilagajanje potrebam po brezžični povezljivosti. Uporabniki se povezuje z vedno novejšimi napravami, v katerih so seveda integrirane najnovejše tehnologije, zato se morajo ponudniki brezžičnih omrežij hitro prilagajati. To je bilo oteženo z razdelitvijo 802.11ac na dve področji, naprave tipa Wave 1 so na tržišču od leta 2013 in zagotavljajo prenose nad 1Gbps, leta 2015 pa bodo na razpolago prve naprave Wave 2 z zmogljivostmi nad 3Gbps. Ponudniki omrežij se lahko odločijo za nameščanje klasičnih dostopnih točk, ki pa jih bodo morali kasneje v celoti zamenjati. Rešitve Xirrus pa so modularne, zato bodo lahko sčasoma eno, nekaj ali vse radijske komponente v njih zamenjali na Wave 2 in se tako prilagodili uporabnikom z novimi zahtevami.

Xirrus:

- Dostopne točke Xirrus Wireless Array podpirajo od 2 do 16 radijskih oddajnikov.

- Vse dostopne točke podpirajo standard 802.11ac Wave 11.

- Radijske module Wave 2 je že mogoče pred-naročiti, pripravljeni pa bodo leta 2015.

- Xirrus ACExpress zagotavlja optimizacijo omrežij s segmentacijo brezžičnih odjemalcev glede na tip (802.11g, 11n, 11ac Wave 1 / Wave 2,...).

Citat

Shane Buckley, CEO, Xirrus: "We created a path to enable organizations to deploy a single wireless network platform with complete flexibility to transition technology at their own pace. Organizations can deploy an 802.11ac-compatible wireless network today, with no risk that they'll miss out on Wave 2 or be locked into outdated technology during a five or more year investment lifecycle. Our customer-focused approach to 802.11ac migration contributed to our placement in the 'Visionaries' quadrant in the recently-released Gartner 'Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.xirrus.com/Company/Press/Press-Releases/US/Xirrus-Announces-the-First-Wi-Fi-Platform-with-Com

### ### ###

O podjetju Xirrus Inc.

Xirrus je vodilni ponudniki visoko zmogljivih brezžičnih omrežij iz Kalifornije, ki že od leta 2005 načrtuje in izdeluje brezžično opremo na IEEE standardih 802.11b, 802.11g ter 802.11n; podjetje samo so leta 2004 ustanovili Dirk Gates (ustanovil Xircom in ga nato za 748 milijonov USD prodal Intelu), Patrick Parker in Steve DeGennaro.

V trenutni glavni ponudbi podjetja so zmogljiva brezžična polja oz. 'Wi-Fi array', ki združujejo WLAN stikalo in več dostopnih točk v eno napravo, katera lahko učinkovito obratuje v najbolj obremenjujočih okoljih. Vsako polje vsebuje kontroler z 4, 8, 12, 16 ali 24 dostopnimi točkami in posebno segmentirano usmerjeno anteno za maksimalno učinkovitost in zanesljivost brezžičnih omrežij. Z brezžičnimi polji Xirrus je mogoče zgraditi brezžično omrežje, ki je po superiornosti, hitrosti, zanesljivosti in pokritosti popolnoma primerljivo s sodobnimi ožičenimi omrežji.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.xirrus.com

Dodatne informacije:

Denis Flandija, inženir IT varnosti

denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com