O-STA

HP ArcSight, uveljavljeni proizvajalec SIEM rešitev namenjenih odkrivanju in zmanjševanju poslovnih tveganj, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je na svojem spletnem mestu oziroma na blogu pred kratkim objavil tole sliko:

Na ta dan so iz skladišča odpremili množico naprav ArcSight Logger do IT oddelka velikega podjetja v Ameriki, in sicer toliko naprav, da je teža celotne pošiljke, na sliki je namreč samo del pošiljke, znašala kar 15 ton! Logger-je bodo koristili za tipične potrebe upravljanja dnevniških zapisov kot so forenzika ter podpora zagotavljanju skladnosti. No in na isti dan je manjše Indijsko podjetje iz področja zdravstva prevzelo programsko inačico rešitve ArcSight Logger za spremljanje informacijskega okolja s samo 25 uporabniki. V tem podjetju iz področja zdravstva se zanimajo za posebne primere uporabe, kot spremljanje uporabniških navad in analiza dnevniških zapisov. HP ArcSight je torej na isti dan opremil z Logger-jem tako Golijata kot tudi Davida, zelo veliko in zelo majhno stranko, ki bosta uporabljali v osnovi isto rešitev v različni velikosti in izvedbi za različne potrebe.

Ta jesen je zelo zanimiv čas za HP ArcSight. Zaenkrat so zelo zadovoljni s pozitivnim odzivom na čisto novi pred kakšnim tednom predstavljeni HP ArcSight Logger 6.0, ki še bol izpostavlja ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo vodilne rešitve za zbiranje, hranjenje in upravljanje arhivov dnevniških zapisov. Razvili so ga kot odgovor na pripombe da ni ene univerzalne rešitve, ene številke za vse velikosti, izdelka ki bi zadostil vsem potrebam. Ta primer je samo še eden od dokazov da so uspeli.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://h30499.www3.hp.com/t5/HP-Security-Products-Blog/HP-ArcSight-Logger-for-David-and-Goliath/ba-p/6627312#.VCKXID2Sxjg

### ### ###

O podjetju HP ArcSight

HP ArcSight je priznan proizvajalec uveljavljenih rešitev za upravljanje z informacijsko varnostjo in skladnostjo, SIEM rešitev, s katerimi je mogoče inteligentno odkrivati in zmanjševati poslovna tveganja v organizacijah vseh vrst in velikosti. Vse rešitve podjetja so načrtovane tako, da so primerne tudi za najbolj kompleksne in geografsko razpršene organizacije z različnimi tehnologijami, dobavitelji in tipi infrastruktur in so v osnovi razdeljene v rešitve za zbiranje, dolgotrajno hranjenje in napredno primerjanje ter obdelavo varnostnih dogodkov. ArcSight je edini od proizvajalcev drugih komponent povsem neodvisni ponudnik rešitev za odkrivanje, ovrednotenje in ukrepanje proti napadom od zunaj, notranjim nevarnostim in kršitvam zahtev o skladnosti.

Od konca leta 2010 je ArcSight v lasti podjetja HP, del oddelka HP Enterprise Security, in se v javnosti pojavlja kot HP ArcSight ali ArcSight, An HP Company.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.arcsight.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com