O-STA

9. Mednarodni sejmi okusov od 28.1 - 31.1. 2015, v Ljubljani na Gospodarskem Razstavišču.

Tekmovanja, degustacije in brezplačne delavnice


Sejmi Okusov GASTexpo & Sladoled letos vabijo s svojo pestro in kakovostno ponudbo razstavljavcev in strokovnega programa k obisku vse, ki se s področjem gastronomije ukvarjajo profesionalno kot tudi druge posameznike, ki želijo biti na tekočem s trendi v gastronomiji in izpopolniti svoje znanje na praktičnih delavnicah.

Bogata ob sejemska strokovna dejavnost nudi možnost obiskovalcem sodelovanja na številnih brezplačnih in drugih delavnicah, ki jih izvajajo priznani domači in tuji strokovnjaki na svojih področij kot so priprava čokoladnega sufleja, macronsov, jagodne torte, sladoleda, in drugih specialitet ali spoznali trike pri pripravi pizze po vzoru trikratnega svetovnega prvaka.

Ne zamudite enkratne priložnosti, naj vas učijo najboljši!

Sejem bo potekal od srede, 28. januarja do sobote, 31. januarja 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Razstavljavci vas pričakujejo med 10. in 19. uro. Vljudno vabljeni!

Strokovnost, inovacije, trendi - bodite na tekočem
Obisk mednarodnih sejmov OKUSOV je pravi naslov za vse, ki se trudijo, da je njihova ponudba in proizvodi v koraku z najnovejšimi trendi in inovacijami na področju gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstva, sladoleda, gostinske in hotelske opreme ali pa želijo slediti trendom na področju BIO in veganske prehrane.

Na sejmu se bodo obiskovalcem predstavili številni domači in tuji razstavljavci, ki bodo v okviru svojih razstavnih programov predstavljali priznane blagovne znamke. S svojo strokovnostjo in ponudbo tako Sejmi Okusov GASTexpo resnično ponujajo vpogled v najnovejše trende in inovacije na tem področju.

Sejem pa ne bo razvajal le oči in okušalnih brbončic, ampak bo poskrbel tudi za pridobitev novih znanj, saj sejem želi obiskovalcem omogočiti čim več vrhunskih brezplačnih delavnic pod taktirko vrhunskih mojstrov.

Vse, ki jih zanima, kako se pripravi pizza, sladoled, čokoladni sufle, macrons s karamelo, jagodno torto in še marsikaj drugega se lahko tega naučijo na brezplačnih delavnicah, ki bodo potekale od srede 28. januarja do sobote, 31. januarja 2015. Prijava na delavnice je obvezna, saj je število omejeno. Zato ne odlašajte in s klikom oddajte prijavo na www.gast.si

- Brezplačne delavnice IZDELAVE SLADOLEDA pod vodstvom g. Cristian Bonfiglioli-ja, ki vodi tečaje na CARPIGANI Gelato University (28. - 31. januar 2015);

- Brezplačne SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE (28. - 31. januar 2015);

- Brezplačna ŠOLA PIZZE (28. januar 2015) pod vodstvom novoustanovljenega društva picopekov Slovenije v sodelovanju z društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije ter pod okriljem Akademije picopekov iz Italije in njihovim najvidnejšim članom - trikratnim svetovnim prvakom g. Gianni Calaon-om.

- Brezplačne delavnice VEGANSKE KUHINJE (28. - 31. januar 2015 - prijava ni potrebna).

Poleg vsega bodo vse dni sejma potekale številne degustacije jedi, slaščic, sladoleda, vina, piva in drugih dobrot.

Več dostopno na povezavi: http://goo.gl/ivK5Qg

Predstavitev vrhunskih sladice Salvatora de Riso

V okviru sejma bo sam Salvatore de Riso, član Accademia Maestri Pasticcieri Italiani, najboljši italijanski slaščičar v letih 2010/2011 in kralj panetona 2014, predstavil svoje vrhunske sladice, po katerih je znan po vsem svetu, tokrat pa jih bodo lahko preizkusili tudi obiskovalci sejma. Verjetno ni odveč poudariti, da vrhunske sladice vsi radi uživamo, a le redki jih znajo pripraviti. Salvatore de Riso jih kot eden izmed najboljših italijanskih slaščičarjev zagotovo zna. Preverite! Več dostopno na povezavi: http://goo.gl/ivK5Qg

Mednarodna tekmovanja na sejmih OKUSOV

5. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA (Petek, 30. januar 2015)

bo potekalo pod okriljem CARPIGIANO Gelato University. Sodelovalo bo tudi Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije in eden najboljših italijanskih slaščičarjev g. Salvatore de Riso, član Accademia Maestri Pasticcieri Italiani, najboljši italijanski slaščičar v letih 2010/2011 in kralj panetona 2014.

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal (ali so v njemu zaposleni) za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji ali tujini. Več dostopno na povezavi: http://www.gast.si/Media/dokumenti/GASTexpo/Strokovni_Program/SLADOLED_%20Pravilnik%20in%20prijava_GASTexpo%202015.docx

Izbran OKUS: BELA KAVA.

3. Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE (Četrtek, 29. Januar 2015)

se bo odvijalo pod vodstvom novo ustanovljenega Društva picopekov v sodelovanju z društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in po okriljem priznane Akademije picopekov iz Italije s svojim najvidnejšim članom trikratnim svetovnim prvakom v izdelavi pizze g. Gianni Calaon-om.
Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

Komisija za tekmovanje naj picopek: Gianni Calaon (inštruktor Accademia Group s.r.l- trikratni svetovni prvak ), Enrico Fama' (lastnik in direktor Accademia Group s.r.l.), Eduardo Mainardi (direktor Mainardi food s.r.l.), Boris Sardot (predsednik Društva picopekov Slovenije), Vozelj Tomaž (podpredsednik društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije).

Več dostopno na povezavi: http://www.gast.si/Media/dokumenti/GASTexpo/Strokovni_Program/PIZZA_Pravilnik%20in%20Prijava%20tekmovanja_GASTexpo%202015.docx

Kuharji pa bodo soočili svoje znanje na 2. Tekmovanju kuharjev v pripravi NAJ JEDI SLO gostiln in restavracij.

Več dostopno na povezavi: http://www.kuharjislovenije.si/uploads/PRAVILNIK%20AA%20kuharji2015.pdf

Več o sejmu, delavnicah najdete na www.gast.si

Novinarji lahko akreditacije za prost vstop na sejem pridobite na pisarna@gast.si

Za izjave, intervjuje Giannija Calaoneja in/ ali Salvatora de Riso pokličite na 05/626-02-17.