O-STA

24-urni kolesarski podvig z Markom Balohom v Športnem centru Millenium za vse dobrodelne kolesarje

V petek, 23. januarja, bomo že desetič zapored kolesarili za dober namen. Marko Baloh, eden najboljših ultra-kolesarjev na svetu in večkratni rekorder, nadaljuje tradicijo in v sodelovanju s Športnim centrom (ŠC) Millenium organizira jubilejno 10. dobrodelno kolesarjenje. Večje število rekreativnih in profesionalnih kolesarjev, ki jih organizatorji pričakujejo na letošnjem dogodku, se bo z Balohom na čelu na kolesarjenje podalo v petek, 23. januarja 2015 ob 12. uri in končalo 24 ur kasneje, v soboto, 24. januarja 2015 ob 12. uri.

"Z velikim veseljem bom ponovno sedel na kolo. Tokrat bo to že jubilejna deseta izvedba, zato se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki vedno znova dokazujete, da skupaj zmoremo več in da znamo ponuditi upanje", je pred letošnjo dobrodelno akcijo povedal idejni vodja in glavni akter dogodka Marko Baloh.

Tudi letošnji cilj dobrodelnega kolesarjenja je pomagati ljudem, zato so se organizatorji tokrat povezali s humanitarno organizacijo Anina zvezdica. Od 19. januarja, pa vse do zaključka dogodka, 24. januarja, do 12. ure, je na recepciji ŠC Millenium na voljo prostor za donacijo hrane z daljšim rokom uporabe. Kolesarjenje ni obvezno, oddati je mogoče le donacijo.

Vsi zainteresirani za kolesarjenje morajo sicer obvezno rezervirati termin oz. kolo na recepciji ŠC Millenium, bodisi osebno bodisi preko telefonske številke 01/585 15 00 (vsak dan od 7. do 23. ure). "Vse kar udeleženci potrebujejo za sodelovanje je športna oprema (majica s kratkimi rokavi, kratke hlače, športni copati), brisača in dobra volja. Ob tem jim zagotovo ne bo dolgčas, saj bo poleg dobre družbe kolesarjenje na sobnih kolesih potekalo ob gledanju posnetkov ameriške in slovenske pokrajine. S pomočjo video podpore JRobic Tourin in V Živo.si pa bomo zagotovili tudi neposreden prenos dogodka celih 24 ur", je še dodal Baloh.

Več informacij o dogodku:

Družba BTC, večletni sponzor Marka Baloha, v okviru svojih družbeno odgovornih prizadevanj tudi sicer podpira kolesarstvo. Med drugim sodelujejo pri organizaciji Maratona Franja BTC City, ki bo letos potekal med 12. in 14. junijem, hkrati pa so soustanovitelji in sponzorji prve ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana s profesionalno licenco. Poleg tega je BTC soorganizator več mednarodnih kolesarskih dogodkov na domačih tleh, sodelujejo pa tudi pri razvoju trajnostne urbane mobilnosti v mestu Ljubljana in pri projektih, ki osveščajo o varnosti otrok v prometu.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si