O-STA

Družba BTC nadaljuje s podporo slovenski gimnastični ekipi

Družba BTC je z današnjim dnem v Vodnem mestu Atlantis ponovno izkazala podporo slovenski gimnastični ekipi. S podpisom novih sponzorskih pogodb z osmimi izbranimi telovadkami in telovadci bodo tudi v letu 2015 krepili razvoj slovenske gimnastike.

V letošnji osmerici sponzorirancev BTC-ja sta ženski predstavnici Teja Belak in Saša Golob, že uveljavljeni moški telovadci Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Alen Dimic, Rok Klavora, Žiga Šilc ter mladi up v slovenskih gimnastičnih krogih, Luka Kišek. Telovadci so v preteklem letu nanizali številne uspehe in se uvrščali v sam vrh gimnastičnega sveta.

Slavnostni podpis pogodb je potekal v Strokovnem centru zdravja Vodnega mesta Atlantis. Ob sklenitvi sodelovanja je Jože Mermal, predsednik uprave BTC izpostavil pomen podpore in razvoja gimnastike ter športa kot načina življenja: "Podpora športnikom in športnim dogodkom ni le investicija v posameznike in podjetje. Predvsem je investicija v razvoj slovenskega športa, promocija športa kot pomembnega glasnika zdravega življenja pa je investicija v prihodnost. V letošnjem letu tako že pogledujemo proti nacionalnim in mednarodnim tekmovanjem, na katerih bomo navijali za naše telovadce in krepili športno kulturo. Ne dvomim, da se bomo lahko veselili tudi njihovih uspehov."

Dogodek je z obiskom počastil Miroslav Cerar, legenda slovenske gimnastike in eden najuspešnejših slovenskih športnikov vseh časov, zadovoljstvo nad vnovičnim sodelovanjem pa je izkazal tudi Ivan Levak, predsednik Gimnastične zveze Slovenije: "Veseli smo današnjega srečanja, ki vnovič dokazuje, da je tudi gimnastika eden vidnejših disciplin slovenskega športa. Posebna zahvala za podporo gre družbi BTC, katere doprinos presega zgolj sponzorsko sodelovanje, ter seveda Jožetu Mermalu, za katerega lahko rečemo, da je do danes postal pravi mecen gimnastike. Ponosni smo na naše dolgoletno sodelovanje, ki temelji na medsebojnem zaupanju in podpori, s čimer pripomore k uspehom telovadcev."

Družba BTC je eden izmed vodilnih akterjev na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja v Sloveniji. Številna vlaganja v družbeno odgovorne projekte so neločljivi del poslovnega modela. Samo v letu 2014 je podjetje podelilo več kot 200 različnih sponzorstev in donacij, v mnoge aktivnosti pa bo vpeto tudi v letošnjem letu. Na ta način družba daje priložnost posameznikom ali organizacijam, da se na svojem področju pokažejo in dokažejo v domačem in mednarodnem prostoru. Hkrati tovrstna prizadevanja vplivajo na zadovoljstvo in obiskanost nakupovalnih središč, krepijo ugled in zvišujejo vrednost družbe BTC.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si