O-STA

Sprejem za predstavnike verskih skupnosti

Velenje, 5. februar 2015 - Danes dopoldan je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič na tradicionalnem ponovoletnem srečanju sprejel predstavnike verskih skupnosti, ki delujejo na območju Šaleške doline


Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je izrazil ponos in veselje, da znamo v Velenju sprejemati in spoštovati raznolikost, da dobro sodelujemo in si pomagamo. Zahvalil se je predstavnikom različnih verskih skupnosti, saj s svojimi aktivnostmi pomembno prispevajo, da je življenje naših občank in občanov še boljše in bolj prijazno.

Med drugim je povedal, da si Mestna občina Velenje z različnimi ukrepi (na primer brezplačno pravno svetovanje, mestna blagajna, brezplačni lokalni promet, odbor za pomoč občankam in občanom ipd.) zelo prizadeva omiliti finančno krizo. V lanskem letu smo omogočali dobre pogoje za delovanje Območnega združenja Rdečega križa Velenje, Župnijski Karitas Velenje smo zagotovili nove prostore za delovanje. Zelo dobro smo se izkazali tudi ob izrednih razmerah lani februarja, ko je zaradi žledu kar nekaj ljudi nujno potrebovalo pomoč. Mestna občina Velenje je skupaj z našimi občankami in občani izjemno uspešno izpeljala tudi humanitarno akcijo zbiranja pomoči za prizadete v poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini maja lani.

Župan je poudaril, da kljub težkim razmeram proračunskih sredstev za področje sociale nismo zmanjševali in da smo lani kar 56 % proračuna namenili za investicije.


Gostje so se županu zahvalili za njegovo prizadevnost in aktivnosti, ki jih Mestna občina Velenje izvaja.

Prilagamo fotografijo z dogodka.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546, F: 03/8961 654

www.velenje.si