O-STA

SafeNet je po Gartnerju vodilni ponudnik rešitev za overjanje uporabnikov

SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je konec leta 2014 obvestil, da ga je Gartner uvrstil v kvadrant vodilnih ponudnikov rešitev za overjenje uporabnikov - Leaders Quadrant of the 2013 Magic Quadrant for User Authentication. Med vsemi ocenjenimi ponudniki je SafeNet opredeljen med voditelje glede na kombinacijo popolnosti vizije in sposobnosti za izvršitev le-te, to sta dve glavni merili analitikov za sestavljanje končnega poročila o stanju na tržišču. V prihodnje se v tem področju še vedno pričakuje predvsem rast zahtev po storitvah za preverjanje pristnosti uporabnikov v oblaku in SafeNet se je na to več kot odlično pripravil. Do konca leta 2017 se bo približno 50% podjetij odločilo za storitev v oblaku kot možnost dobave novih ali osveženih izvedb preverjanja pristnosti.

Citat

Andrew Young, podpredsednik, avtentifikacijske rešitve, SafeNet: "Having an authentication solution that can ensure uniform and scalable secure access from diverse end-points to applications that reside in the enterprise data center, the cloud or virtual environments is key to an enterprise's security preparedness. The breadth and delivery of our authentication portfolio helps customers meet these needs and we believe is why Gartner continues to recognize and affirm our position of leadership in the authentication market"

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2014/gartner-magic-quadrant-user-authentication-announcement/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com

Dodatne informacije:

Daniel Bednjički, projektni vodja

daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com