O-STA

Citrix je prevzel Sanbolic in s tem tudi njihovo tehnologijo za programsko prilagodljive pomnilniške sisteme

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je januarja 2015 zaključil s prevzemom podjetja Sanbolic (http://sanbolic.com/), ki je razvilo inovativno tehnologijo za učinkovito virtualizacijo pomnilniških sistemov. Bili so vodilni ponudnik rešitev za programsko prilagodljive pomnilniške sisteme (SDS - Software Defined Storage), ki so zagotavljali na podlagi obremenitve optimalno delovanje in posredovanje podatkov za aplikacije z vseh pomnilniških medijev - SSD, Flash, trdi diski v SAN in NAS sistemih, s podatkovnih centrov ali s strežnikov v oblaku. Tehnologija lahko služi za izboljšano porazdeljevanje bremen po pomnilniških sistemih, doseganje boljše aplikacijske odzivnosti in zanesljivosti, ter za zagotavljanje dobre odzivnosti na uporabnikovi strani.

V podjetju Citrix nameravajo integrirati to tehnologijo v obstoječe rešitve XenDesktop, XenApp in XenMobile, nadejajo se izboljšanja odzivnosti, stroškovne učinkovitosti ter poenostavitve dobave navideznih okolij in Windows aplikacij zanje.

Citati

Geir Ramleth, glavni strateg, Citrix: "Infrastructure complexity continues to hinder VDI and application delivery deployments. By leveraging Sanbolic technology with XenDesktop and XenApp, Citrix is able to address this problem head-on, delivering solutions to our customers that simplify the infrastructure and reduce the overall cost of deployment and management. Sanbolic has built a highly-skilled team that joins us today, which accelerates our ability to deliver simpler and more cost-effective solutions to our customers."

Momchil Michailov, CEO in soustanovitelj, Sanbolic: "There are tremendous synergies between our companies. With our server-side and converged storage management solutions and Citrix desktop and app virtualization technology, we are enabling enterprise data and workloads to be highly available and elastic based on changing business demands. Joining the Citrix team massively increases our ability to bring our 13 years of experience to enterprise customers across the globe."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/jan-2015/citrix-acquires-sanbolic.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com