O-STA

Vabilo na novinarsko konferenco ob odprtju stalne razstave Muzej krasa

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji,

vabimo vas na novinarsko konferenco ob odprtju stalne razstave Muzej krasa, ki bo v torek, 24. februarja 2015, ob 10. uri v Notranjskem muzeju Postojna, Kolodvorska cesta 3, Postojna.

Izjemna razstava Muzej krasa bo tako lokalno skupnost kot Slovenijo obogatila s prvim tovrstnim celostnim pregledom in prikazom krasa na svetu. Dotaknila se ga bo z arheološkega, geološkega, biološkega, etnološkega in zgodovinskega vidika in ga kot celoto na koncu obogatila še s čisto pravo izkušnjo, ki jo bo doživel obiskovalec.

Stalna razstava Muzej krasa bo tako postala najboljša referenca za predstavitev kraških pojavov doma in po svetu.

Podrobneje vam bomo predstavili celoten projekt Muzej krasa, deležnike, ki nam razstavo omogočajo, odgovorili na vaša vprašanja in vas, kot prve obiskovalce, popeljali skozi kraško izkušnjo. Da jo boste resnično doživeli.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali avtorji razstave, strokovni sodelavci pri razstavi, predstavniki zunanjih izvajalcev in predstavnik Ministrstva RS za kulturo.

Prosimo, da svojo udeležbo najpozneje do ponedeljka, 23. februarja 2015, potrdite na e-naslov tina.poljsak@notranjski-muzej.si ali po telefonu na številko 041 313 179. Hvala.

Veselimo se srečanja z vami in vas prijazno pozdravljamo!

dr. Anton Velušček, strokovni vodja Notranjskega muzeja Postojna

Tina Bazjako, v.d. direktorica Zavod Znanje Postojna