O-STA

25 let podjetja Xenon forte d.o.o.

Ljubljana, 24. februar 2015 - Podjetje Xenon forte d.o.o., eno od vodilnih slovenskih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, praznuje 25 let svojega obstoja. Iz majhne organizacije za IT podporo in razvoj je preraslo v srednje regionalno podjetje, specializirano za dokumentne rešitve. Že od samega začetka je Xenon forte partner japonske korporacije Kyocera. Sodelovanje se je v vseh letih razvijalo in danes je njihov regionalni zastopnik in razvojni partner.

Podjetje Xenon forte je nastalo na temeljih znanja, strokovnosti in inovativnih rešitev na področju informacijske tehnologije v času, ko je bilo računalništvo pri nas še v povojih. Ustanovitelj in direktor Ciril Kraševec je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pomembno prispeval k popularizaciji računalništva in razvoju informacijske tehnologije - bil je soustanovitelj in urednik prve računalniške revije v regiji Moj mikro in soustvarjalec prvih računalniških iger in programov za osebne računalnike.

V prvih letih delovanja se je podjetje Xenon forte uveljavilo in proslavilo z rešitvami, ki so na vseh ravneh zagotavljale podporo lokalnim blagovnim znamkam. Z vpeljavo DTP v profesionalna okolja so si zagotovili sodelovanje z večino tedanjih oblikovalskih studiev in tiskarn, med katerimi je izstopalo predvsem sodelovanje pri nastajanju prvih slovenskih bankovcev. Xenon forte je namreč s celovito tehnično podporo sodeloval s studiem Licul - Kosovel pri kreiranju slovenskega tolarja.

Danes skupina Xenon forte skrbi za distribucijo in prodajo izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter storitev na področju Republike Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore. Glavni program je distribucija in prodaja tiskalnikov, večopravilnih naprav in storitev upravljanja z dokumenti japonske korporacije Kyocera. Podjetje Xenon forte sodeluje s korporacijo Kyocera že od ustanovitve, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.

V celotni skupini je zaposlenih že skoraj 50 sodelavcev. "Največja zahvala gre našim sodelavcem in poslovnim partnerjem, ki so s svojim znanjem in prizadevanjem zaslužni za stalen razvoj in uspešnost podjetja Xenon forte," je ob jubileju poudaril direktor podjetja Ciril Kraševec in dodal: " Z dobrim delovnim vzdušjem bomo tudi v prihodnje usmerjali naša prizadevanja v poslovno odličnost in izpolnjevanje pričakovanj slehernega poslovnega partnerja ali uporabnika naših storitev."

Ob 25 letnici je podjetje prenovilo spletno stran in e-trgovino. Poslovni partnerji in končni kupci bodo tako lahko prišli do več kakovostnih informacij na vseh platfomah, enostavnejši pa je tudi sistem naročanja. Poskrbeli so tudi, da bo spletna stran korporacije Kyocera Document Solutions odslej na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Časovnico s pomembnimi mejniki in galerijo slik si lahko ogledate na spletni strani: http://www.xenon-forte.si/sl-si/O-nas/25-let-Xenon-forte.

##

O podjetju Xenon forte

Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon forte Montenegro in Xenon forte d.o.o. Sarajevo skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera, Synology, Trodat, KAI in Mede8er na področju Republike Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne gore.

Dejavnost podjetja je distribucija in prodaja izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter storitev na tem področju. Glavni program je distribucija in prodaja tiskalnikov, večopravilnih naprav in storitev upravljanja z dokumenti japonske korporacije Kyocera. Podjetje Xenon forte sodeluje s korporacijo Kyocera že od leta 1990, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner.

Podjetje Xenon forte je partner korporacije Kyocera na omenjenih trgih tudi na programu keramičnih gospodinjskih proizvodov. Poleg tega pa ponuja tudi proizvode nekaterih drugih uveljavljenih blagovnih znamk, med njimi so strežniki NAS tajvanskega podjetja Synology, izdelki vodilnega ponudnika in proizvajalca štampiljk TRODAT, jekleni noži japonskega proizvajalca KAI in program medijskih predvajalnikov Mede8er.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si