O-STA

Guidance Software EnCase Remote Recovery +

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je predelal orodje za forenzične preiskave v pripomoček za učinkovito in enostavno obnavljanje po pomoti pobrisanih dokumentov in poganjanje sistemske diagnostike v podjetjih in večjih omrežjih. EnCase Remote Recovery + deluje na daljavo in ne moti uporabnikovega dela z računalnikom, na katerem išče podatke. Rešitev je primerna za iskanje pobrisanih datotek kjerkoli v omrežju, ker je poenostavljena, različica forenzične rešitve je učinkovita a hkrati ne zahteva nobenih znanj iz področja digitalne forenzike.

Kolikokrat ste že po pomoti izgubili datoteko s pomembnim načrtom ali pobrisali elektronsko sporočilo potrebno za dokumentacijo nekega projekta? Z EnCase Remote Recovery + je mogoče obnoviti datoteke vseh vrst in iz vseh mogočih tipov pomnilniških sistemov, in to na daljavo, kar pomeni pomemben prihranek na času, včasih pa tudi prihranek stroškov službene poti. Pobrisane datoteke lahko iščemo na strežnikih, delovnih postajah, USB ključkih, spominskih karticah, MP3 predvajalnikih, digitalnih kamerah in na vseh ključnih operacijskih sistemih - Windows, Linux, OS X, NetWare, Unix, HP-UX, Solaris ter AIX.

Domača stran produkta:

https://www.guidancesoftware.com/products/Pages/encase-remote-recovery/overview.aspx

Victor Limongelli, CEO, Guidance Software: "The network has dramatically expanded outside the traditional office, with employees working on multiple devices in locations all over the world. The practice of sending IT help desk staff to different locations or requiring employees to ship their computers for repair is an antiquated, inefficient use of resources. With EnCase Remote Recovery +, not only can IT help desk staff assist employees in any location, they can do so without disrupting employees' work, helping to increase the productivity of both IT help desk staff and affected employees."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/Guidance-Software-Unveils-EnCase-Remote-Recovery-Plus-for-the-IT-Help-Desk.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/


Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja
alen.salamun@real-sec.com


REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com