O-STA

Ura za Zemljo tudi v Velenju

Mestna občina Velenje tudi letos podpira projekt Ura za Zemljo, ki bo tokrat v soboto, 28. marca 2015, med 20.30 in 21.30.

Akcija je prvič potekala leta 2007. Glavni nacionalni koordinator projekta je Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje. Mestna občina Velenje bo letos projekt podprla že šestič.

Ura za Zemljo je svetovni dogodek, katerega pobudnik je organizacija World Wildlife Fund (WWF), ena največjih in najbolj spoštovanih svetovnih neodvisnih organizacij za okolje. WWF ima skoraj pet milijonov privržencev, ki aktivno delujejo v več kot 100 državah. Poslanstvo WWF je zmanjšanje uničevanja naravnega okolja, promoviranje zmanjšanja onesnaževanja in neekonomične potrošnje ter ustvarjanje prihodnosti, v kateri bi ljudje živeli v harmoniji z naravo, ohranjali biološko raznovrstnost in uporabljali obnovljive vire energije.

WWF s projektom Uro za Zemljo poziva posameznike, podjetja, vlade in skupnosti, da povsod po svetu za eno uro ugasnejo luči.

V času Ure za Zemljo ugasnejo tudi luči, ki sicer osvetljujejo svetovne znamenitosti, kakršne so Eifflov stolp, cerkev Notre Dame, velike piramide v Egiptu, operna hiša v Sydneyju idr.

Mestna občina Velenje se bo Uri za Zemljo pridružila tako, da bomo v soboto zvečer za eno uro ugasnili luči na Velenjskem gradu, ugasnjene bodo tudi luči ob pešpoti na Velenjski grad.

V temi bodo še Šaleški grad, Dom kulture Velenje, Vila Bianca, Mladinski hotel Velenje, Mladinski center Velenje ter Titov trg.

Vabimo vas, da se akciji Ura za Zemljo pridružite tudi vi in v soboto, 28. marca 2015, med 20.30 in 21.30 ugasnete luči in druge elektronske naprave.


Prijazno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi MO Velenje