O-STA

Mitja Petkovšek skupaj z Beti in Cej ter najmlajšimi o varovanju okolja

Pomen odgovornega ravnanja do okolja lahko spoznamo že v najmlajših letih, še posebej dobrodošlo pa je, če nam pri tem pomagata privlačna slikanica Beti in Cej ter Mitja Petkovšek, eden najuspešnejših okoljsko ozaveščenih domačih športnikov.

Družba BTC je skupaj z Energetiko.Net pričela s projektom o ozaveščanju otrok glede okolju prijaznega obnašanja v različnih življenjskih situacijah. Ob tem so v sodelovanju z Mladinsko knjigo izdali slikanico o simpatičnih junakih Beti in Ceju, ki se znajdeta v nakupovalnem središču, tu pa sta ta soočena z različnimi okoljskimi vprašanji in izzivi. Slikanico bodo v naslednjih nekaj tednih skupaj z Mitjo Petkovškom predstavili otrokom v petdesetih slovenskih vrtcih in osnovnih šolah.

V nekaterih vrtcih so že gostili ekipo, v kateri je poleg Mitje pomemben član tudi navihana maskota Beti. Z Mitjo so se pogovarjali o skrbi za okolje in pomenu zdrave prehrane. Strinjali so se, da najbolj zdrava hrana prihaja iz domačega vrta ali njegove okolice in da si je včasih bolje kot sladkarije privoščiti sadje. Učenci so presenetljivo znali našteti vrste zabojev za smeti in povedali, kako ločujejo odpadke. Beti pa je za konec s svojo velikansko pojavo poskrbela za dodatno presenečenje in k nasmehu pripravila prav vse učence.

Poučna srečanja so bila tudi zabavna, če so otroke pri tem spodbudila k večji skrbi za varovanje okolja in premišljenim izbiram pri nakupovanju in uživanju zdrave hrane, pa je njihov namen izpolnjen.