O-STA

Gateprotect predstavlja požarno pregrado za organizacije s področja energetike

gateprotect, nemški ponudnik rešitev IT varnosti, predvsem naprav za zaščito omrežij - UTM rešitve, VPN ali upravljanje varnosti za velike sisteme, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata gateprotect Network Protector 5.2, ki je edina napredna požarna pregrada NGFW nasploh z vgrajenimi posebnimi funkcionalnostmi za na področju energetike popularne protokole SCADA (kot je na primer IEC 60870-5-104).

Že nekaj časa smo v obdobju, ko se hekerske združbe obračajo naokoli, stran od bank, iščoč druge profitabilne tarče. SCADA sistemi za nadzor energetskih omrežij so pod vse večjim pritiskom, vsak dan zaznajo več sto novih napadov. Testiranja pri nekaterih podjetjih s področja energetike so pokazala, da puščajo generična požarni zidovi večinoma nezaščitene ravno te SCADA protokole, na katerih ve veliki meri temelji oskrbi z energijo. Rešitev so našli skrbniki sistemov seznanjeni z gateprotect rešitvami, le-ti nameščajo Network Protector kot zadnjo obrambno linijo znotraj obstoječega z generičnimi požarnimi zidovi obdanega okolja - upravljavci sistema lahko sedaj prestrežejo vse preostale za SCADA specifične grožnje spuščene skozi generično zaščito, še preden lahko povzroči motnje ali okvare kritičnih infrastrukturnih sredstev. Tisto, česar ne znajo počistiti drugi, počisti gateprotect. Ob podrobnem nastavljanju pravil za dovoljene ali prepovedane aplikacij in ukaze nam omogoča tudi forenzični zajem podatkovnega prometa, na primer IEC 60870-5-104, na podlagi katere je mogoče delati globlje analize in prilagajati nastavitve delovanju in dogodkom v omrežju. Nova različica vključuje tudi nekaj novosti pri zaščiti odhajajočega prometa, na primer preprečevanje uhajanja PDF dokumentov iz podjetja.

Citat

John May, gateprotect CEO: "gateprotect's new Network Protector Next Generation Firewall allows energy infrastructure providers to implement complete control over both application type and individual command types passed by applications towards SCADA controllers. This unique functionality enormously increases the security of SCADA-based energy control systems, and also adheres to expected new Critical Infrastructure Protection regulations currently being drafted in major energy markets such as Germany."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.gateprotect.de/en/cebit-innovation-gateprotect-offers-unique-new-scada-protection-energy-infrastructure

### ### ###

O podjetju gateprotect

gateprotect GmbH je že deset let med vodilnimi ponudniki varnostnih rešitev za informacijska omrežja. V Nemčiji proizvajajo napredne požarne pregrade s popolno UTM funkcionalnostjo, so namenjene manjšim in srednje velikim organizacijam, temeljijo na patentirani tehnologiji in so znane po zanesljivosti ter predvsem po enostavnem upravljanju. Njihove VPN rešitve omogočajo varen dostop do omrežij od doma ali iz oddaljenih pisarn. Velikim podjetjem so namenjeni njihovi upravljani varnostni sistemi ter napredne požarne pregrade serije NP za velika omrežja.

gateprotect je prejel že več industrijsko uveljavljenih priznanj, na primer Frost & Sullivan Excellence Award, potrdil se je tudi z uvrstitvijo na Gartnerjev Magični Kvadrant za tržišče UTM rešitev, kjer je od leta 2010. Vse njihove rešitve zadoščajo najvišjim mednarodnim standardom, med drugim so certificirane tudi po "Common Criteria Evaluation Assurance Level 4+ (EAL 4+)". gateprotect je polnopravni član združenja TeleTrusT e.V., zato lahko svoje rešitve opremlja z oznako "IT Security Made in Germany" (ITSMIG).

Več o podjetju in rešitvah najdete na spletnih straneh: http://www.gateprotect.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com