O-STA

Vodno mesto Atlantis že desetletje omogoča aktivno preživljanje prostega časa

V soboto, 25. aprila 2015, bo med 11. in 18. uro potekalo praznovanje jubilejne obletnice Vodnega mesta Atlantis. Dogodek je priložnost za pogled na deset let razvoja ljubljanskega vodnega mesta in njegove vloge za obiskovalce ljubljanskega nakupovalnega središča, Ljubljane, Slovenije in tujine. Uvod v slavje bo popestril še potapljač Samo Jeranko, ki se bo ob 11. uri podal na lov za rekordom v potapljanju na vdih in tako poskušal zapisati srečanje v športno zgodovino.

Poleg praznovanja desete obletnice Vodnega mesta Atlantis ima srečanje pomembno športno razsežnost, saj bo potapljač na vdih Samo Jeranko poskušal postaviti državni rekord v statični apneji. Gre za tekmovalno disciplino, pri kateri igra osrednjo vlogo čas. Z zadrževanjem sape pod vodno gladino bo Jeranko poskušal prekositi aktualnega državnega prvaka Tomaža Jereba, čigar rekord znaša 8 minut in 3 sekunde.

Slavje bo pospremil pester glasbeni in zabavni program, ki bo najmlajše pričakal z ustvarjalnimi otroškimi delavnicami ter aktivnim udejstvovanjem z Zumbo v sodelovanju z rekreacijskim centrom Hiša nasmeha in klovnom Žaretom. Za glasbeni program bodi poskrbeli slovenski Joe Cocker - Daniel Rampre ter posebna gosta Damir Kovačič, prejemnik nagrade Balkan Awards 2015, in Alenka Vozlič, finalistka šova Slovenija ima talent 2014. Za užitek in pravo rojstnodnevno vzdušje se bodo obiskovalci Vodnega mesta Atlantis lahko posladkali tudi s torto velikanko.

Kot družbeno odgovorno podjetje bo družba BTC poskušala osrečiti tudi tiste, ki težje namenijo sredstva za rekreativne dejavnosti. Mejnik v razvoju Atlantisa bo tako obeležilo povabilo desetim socialno ogroženim družinam v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine, da v Vodnem mestu Atlantis preživijo nepozaben dan. Število deset bo razveselilo tudi vse druge obiskovalce, saj bo na dan dogodka dnevna vstopnica za Svet doživetij znašala le 10 evrov. Pozabljena pa ni niti okoljska dimenzija, saj bo družba BTC Slovenskemu društvu za zaščito voda, deset dni od vsake prodane vstopnice namenila deset centov.

Vse od otvoritve leta 2005 Vodno mesto Atlantis vsako leto razveseljuje obiskovalce s stalno ponudbo kakovostnih storitev ter novostmi. Temelje vodnega mesta - priljubljeni Svet doživetij, Termalni tempelj in Dežela savn - je v preteklem letu obogatila še ponudba Strokovnega centra zdravja, ki dopolnjuje programe razvajanja in uvaja nove načine aktivnega preživljanja prostega časa. Da gre za razvojne korake po meri obiskovalcev dokazujejo tudi osvojena priznanja. Vodno mesto Atlantis je bil namreč v letu 2015 že sedmič izbran za Naj wellness in že desetič osvojil naslov slovensko Naj kopališče v kategoriji vodnih parkov.

Vodno mesto Atlantis je eden ključnih ponudnikov storitev za aktiven življenjski slog v največjem slovenskem nakupovalnem, poslovnem, turističnem, kulturno-zabaviščnem in športnem središču BTC City Ljubljana. Že desetletje razvaja in navdušuje obiskovalce s ponudbo, ki združuje zabavo, šport ter nudi priložnosti za druženje in sprostitev. Kot enega največjih vodnih parkov v tem delu Evrope, ga zaradi raznolike ponudbe letno obišče več kot 250.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Podrobnosti o ponudbi priljubljenega vodnega mesta so na voljo na spletni strani Vodnega mesta Atlantis.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven,

direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si