O-STA

Dunajska turistična organizacija podelila doktorsko štipendijo dunajski univerzi MODUL University Vienna

Sodelovanje med Dunajsko turistično organizacijo in dunajsko univerzo MODUL University Vienna je eden ključnih dejavnikov za uspešno upravljanje s turistično rastjo. Za obdobje štirih let bo organizacija financirala podiplomsko štipendijo, posvečeno "Kompatibilnosti turizma v mestih". Rok za oddajo prijav z vsega sveta je 30. junij.

Razcvet mestnega turizma ni muha enodnevnica - v zadnjih petih letih v svetu beležijo 72-odstotni porast potovanj v mesta. "Dunajska turistična organizacija pripeva k raziskavam na tem področju tudi zato, da bi zagotovila, da bo prihodnja rast turizma v metropolah - zlasti v pametnem mestu Dunaj - zdrav proces s podporo prebivalstva," pojasnjuje dunajski direktor turizma Norbert Kettner. Od zimskega semestra 2015 naprej bo organizacija financirala štipendije za doktorski študij v vrednosti 50.000 evrov na univerzi MODUL University Vienna za raziskave na področju kompatibilnosti turizma v mestih. "Razpravo o tej temi smo obsežno predstavili v Strategiji dunajskega turizma 2020. Kljub temu pa želimo tudi naprej prispevati k trajnostnemu razvoju turizma na urbanih območjih po vsej Evropi," nadaljuje Kettner. Zainteresirani prijavitelji, ki imajo magistrsko oz. primerljivo stopnjo izobrazbe in obvladajo angleščino ter imajo začetne izkušnje na področju raziskovanja, se lahko prijavijo do 30. junija 2015.

MODUL University Vienna ponuja izobraževanje strokovnjakov, ki dosega najvišje mednarodne standarde, od leta 2007. Dunajska turistična organizacija in MODUL sta dogovor o sodelovanju sklenili leta 2007, da bi spodbujali mreženje med znanostjo in poslovnim svetom na področju evropskega mestnega turizma, poglabljali strokovnost v turistični inudstriji in krepili vlogo visokega šolstva na področju turizma. Tako imajo študenti z izjemnimi dosežki možnost pridobiti strokovno izobrazbo na področju turizma.

Za več informacij in prijavnice obiščite: www.modul.ac.at/scholarships


Za več informacij:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
Tel.: +43/1/211 14-301
E-mail: media.rel@vienna.info
http://www.vienna.info