O-STA

Citrix je posodobil GoToMeeting

Citrix je vodilni ponudnik optimizacije poslovnih procesov z virtualizacijo, mreženjem, strežniškimi oblaki ter upravljanjem mobilnih naprav, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je v začetku aprila 2015 obvestil o posodobitvah storitve za spletne video konference GoToMeeting (http://www.gotomeeting.com/online/start). Po novem je vzpostavljanje sestankov z videom v visoki ločljivosti in funkcionalnostjo prikazovanja / deljenja računalniškega namizja ali okna v sprotnem času še enostavnejše, hitrejše, in prilagojeno rabi na različnih platformah kot so PC, Mac, brskalniki in prenosne naprave. O GoToMeeting - uporabniki te storitve, med katerimi so tako majhna podjetja kot velike korporacije iz seznama Fortune 500, so v lanskem letu organizirali več kot 50 milijonov spletnih sestankov.

Novosti za stacionarne računalnike

· GoToMeeting Control Panel - uporabniki PC-jev so dobili nov bolj intuitiven in prilagodljiv uporabniški vmesnik za enostavno in hitro vzpostavljanje spletnih sestankov.
· GoToMeet.me - PC in Mac uporabniki lahko ustvarijo nove personalizirane 'sejne sobe' in uporabljajo namenske URL naslove za sestanke.
· Handoff - uporabniki različnih platform podjetja Apple lahko kar med sestankom preklapljajo med različnimi napravami, na primer iz iPad na iMac, brez da bi se morali iz sestanka odjaviti in spet prijaviti.
· Instant Join - še enostavnejše in hitrejše prijavljanje za uporabnike spletne aplikacije za Chrome.
· GoToMeeting for Google Calendar and Outlook - nove možnosti načrtovanja in pošiljanja povabil na sestanke neposredno iz koledarja.

Novosti za mobilne platforme

· Android Mobile App - aplikacija za prijavljanje ali odjavljanje na sestanek z enim samim klikom na prenosni napravi, vključujoč Android Wear tj. npr. sestankovanje s pomočjo pametne ure.
· One-Touch Dialer and Quick Join - nova enostavna alternativa za okolja z nekvalitetnim zvokom zaradi počasnega interneta ali slabšega brezžičnega omrežja.
· iOS Language Support - aplikacija za iOS je na razpolago v več jezikih.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.citrix.com/news/announcements/apr-2015/citrix-delivers-a-new--intuitive-user-experience-for-online-meet.html

### ### ###

O podjetju Citrix

Citrix je informacijsko podjetje, ki že dlje časa uspešno vodi tržišča na področjih virtualizacije, mreženja in oblačne infrastrukture. Njihov cilj je omogočiti ljudem boljše delo, sodelovanje in več produktivnosti s ponujanjem naprednih orodij in novih pristopov za prilagodljiva delovna okolja. S pomočjo njihovih rešitev lahko informacijski oddelki in ponudniki storitev gradijo, upravljajo in varujejo navidezna in mobilna delovna okolja za zagotavljanje brezhibne dobave aplikacij, namizij, podatkov in storitev - za vsakogar, na katero koli napravo, preko katerega koli omrežja ali strežniškega oblaka.

Leta 2014 praznuje Citrix 25 letnico inovacij za enostavnejšo informatiko in večjo produktivnost uporabnikov s prilagodljivejšimi in bolj mobilnimi načini dela. Te rešitve so dandanes v aktivni rabi v več kot 330.000 organizacijah po vsem svetu, z več kot 100 milijoni uporabnikov. Podjetje ima sedež na vzhodni obali ZDA v zvezni državi Florida v okolici glavnega mesta Miami. In še kot zanimivost - ustanovitelj je bivši razvojni inženir podjetja IBM, ki je svoje podjetje najprej poimenoval Citrus, ker pa je ta naziv že bil registriran, je iz besed Citrus in UNIX skoval ime Citrix.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.citrix.com


Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com