O-STA

Vabilo na otvoritev sodobne štiripasovnice Letališke

Spoštovani,

zaključuje se izgradnja prvega dela sodobne štiripasovnice Letališke ceste z urejenimi kolesarskimi stezami, peš potmi, javno razsvetljavo, drevoredom z 68 mladimi medonosnimi javorji in dvema novima krožiščema med Bratislavsko cesto in Emporiumom. Prenovo in posodobitev ceste narekuje hiter gospodarski razvoj na jugovzhodnem delu Ljubljane, tako logistike v povezavi z mestno obvoznico ter BTC Cityja v povezavi z mestnim središčem.

Že prva etapa posodobitve in razširitve ceste kaže, da je bila pri konstrukciji upoštevana želja, da se v tem predelu mesta ustvari privlačen ambient in da se poudarijo elementi sodobnega urbanizma, od okoljskih, trajnostnih, estetskih, tehničnih in arhitekturnih.

Posodobljena Letališka je primer načrtovanja varne, prijetne in trajnostne prometnice, peš poti in kolesarske steze in bo s tega vidika prijazna za meščane. Prav zato jo ob prazniku Ljubljane z veseljem predajamo v uporabo in vabiva Vas, da se nam pridružite na slovesnosti ob njeni otvoritvi, ki bo v petek, 8. maja 2015, ob 18. uri

pred Emporiumom v BTC Cityju

Veseliva se srečanja z Vami in Vas lepo pozdravljava.


Jože Mermal
predsednik Uprave BTC d.d.


Zoran Janković

župan Mestne občine Ljubljana