O-STA

Guidance Software je predstavil dopolnitev forenzične rešitve s funkcijo odkrivanja elektronskih podatkov v storitvi Dropbox

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je na začetku pomladi 2015 predstavil novo verzijo vodilne forenzične rešitve za elektronsko odkrivanje podatkov EnCase Discovery, ki lahko preiskuje in odkrije podatke shranjene znotraj storitve Dropbox for Business. EnCase Discovery je po Gartnerju že četrto leto zapored vodilna rešitev za elektronsko odkrivanje podatkov, učinkovito upravljanje elektronsko shranjenih dokumentov in za nadzor nad celotnim projektom e-odkrivanja.

Za potrebe pravne službe in obvladovanja tveganj nam EnCase Discovery vključujoč integracijo z DropBox for Business zagotavlja naslednje zmogljivosti:

· Instant Visibility
Takojšnja prepoznavnost vsebin v Dropbox-u - EnCase Discovery bliskovito preiskuje in odkriva relevantne podatke glede na podane kriterije. Posledično lahko v organizaciji brez skrbi dovolimo koriščenje storitve Dropbox, saj bo skladno s potencialnimi zahtevami za morebitne forenzične preiskave.

· Centralized Access
Učinkovit dostop do podatkov za e-odkrivanje lahko pospešuje delo in hkrati preprečuje nenamerno izmenjavo občutljivih podatkov.

· Rapid Response to Legal Matters
Hitra odzivnost je bistvena za pravne in druge e-odkrivanje vključujoče postopke. EnCase Discovery hrani samo meta-podatke o relevantnih odkritih podatkih in posledično zmanjšuje količino dodatnih opravil in po nepotrebnem ne obremenjuje sodelavcev.

· Lifecycle Control
Upravljanje življenjskega cikla informacij o najdenih podatkih v okviru e-odkrivanja je potrebno za skladnost s standardi forenzičnih preiskav in zakoni o varnosti podatkov.

Citati

DropBox: "Our customers understand the value that Dropbox's collaboration network provides for increasing productivity and safely communicating and sharing with the native applications they already use. Coupled with EnCase eDiscovery, we believe that Dropbox for Business provides a secure platform for businesses giving them visibility and access to their employees' Dropbox accounts, especially in the case of litigation or compliance requirements."

Guidance Software: "EnCase eDiscovery is considered the gold standard for collection because it is capable of providing visibility to any data at any time stored in any format. Our integration with Dropbox for Business gives our customers the ability to perform collections from file sync and share platforms in the same way they can collect from endpoints, servers and other types of information repositories. We believe that this capability gives us an edge over our competition."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/EnCase-eDiscovery-Integration-with-Dropbox.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com