O-STA

Festival nakupov in zabave prinaša ugodnosti, presenečenja in doživetja

Pred vrati je najzabavnejši pomladni čas s Festivalom nakupov in zabave v nakupovalnih središčih BTC City Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota. Ljubitelje nakupovanja pričakujejo številni popusti, ugodnosti in akcijska ponudba. Na vseh treh koncih Slovenije bo dogajanje popestril bogat spremljevalni program s pestrimi aktivnimi športnimi, kulturnimi in zabavnimi doživetji za vse generacije.

Še več popustov in aktivnosti že 23. zapored v BTC City Ljubljana

V BTC City Ljubljana bo 23. tradicionalni Festival nakupov in zabave, ki ga vsakič obišče okoli 170.000 obiskovalcev, bo potekal v soboto, 16. in v nedeljo, 17. maja. Sobotno popoldne bo postavilo modo v središče dogajanja. Poleg izbora modela FNZ bo vrhunec glavnega dogajanja modna revija z glasbenim vložkom priljubljenega slovenskega raperja Zlatka. Za ljubitelje športa bo organiziran turnir v ulični košarki Basket Tour 2015, prijetno večerno vzdušje pa bo potekalo na plesni zabavi, kjer bodo tempo narekovali ritmi swing glasbe.

Celotni vikend bodo najmlajši lahko preživeli s raznolikimi igrami in ustvarjalnimi delavnicami na Štorkovem otroškem igrišču Baby Center, se udeležili delavnic sitotiska ter se pomerili v igranju tenisa. Glasbeno doživetje za najmlajše bo Otroški festival Zvezdice z Rokom Trkajem. Na tem jubilejnem 10. mednarodnem glasbenem festivalu bodo obiskovalci lahko prisluhnili nastopom otrok iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Makedonije. V nadaljevanju popoldneva bo slikovite dogodivščine otrokom pripovedoval slavni Ribič Pepe, dan kasneje pa si bodo otroci lahko ogledali uprizoritev baletne predstave Pepelka.

Oba dneva bodo organizirana številna druga presenečenja, tudi vsem dobro poznani Flash mob. Ob Kristalni palači bo potekal Ameriški festival z izbrano ulično hrano in slaščicami, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali še ameriške starodobnike. V nedeljo bo v okviru Ameriškega festivala nastopil slovenski Elvis Presley, Oskar Trobec. Letošnji festival nakupov in zabave pa bo vrhunec doživel na nedeljsko popoldne z žrebanjem nagrajencev nagradne igre BTC City.

Letošnje dogajanje v okviru Festivala nakupov in zabave bo poleg poznanega osrednjega prizorišča na trgu med Dvorano A in Tržnico BTC City potekalo na Atlantisovi plaži na Trgu mladih, pri Emporiumu, v SiTi Teatru BTC in Linguli v dvorani A. Del dogajanja bo letos potekal na novih lokacijah pri Kristalni palači in Športnem centru Millenium, kjer bo oba dneva potekal teniški turnir "Igrajmo tenis"!

Otroško rajanje in glasbena poslastica vabita na obisk novomeškega BTC Cityja

V Novem mestu se bo Festival nakupov in zabave letos začel že v petek, 15. maja in se končal naslednji dan, v soboto, 16. maja, na osrednjem prizorišču pred Dvorano A. Poleg številnih popustov bo vsak obiskovalec v zabavnem programu našel nekaj zase. V petek in soboto bosta otroke obiskala knjižna junaka Beti in Cej, zabava pa bo potekala tudi na napihljivem gradu. Poleg sobotne glasbene animacije s Tinko Pinko za najmlajše, bo za zabavo obiskovalcev z nastopom poskrbel Vili Resnik.

Teden dni kasneje se veselo druženje obeta v BTC City Murska Sobota

Celodnevno dogajanje v okviru letošnjega Festivala nakupov in zabave bo v BTC City Murska Sobota potekalo v soboto, 23. maja. Obiskovalci bodo lahko uživali v okusnih degustacijah in različnih promocijah. Otroci se bodo na popotovanje po dogodivščinah brezplačno odpravili v otroški igralnici Beti in Cej. Za glasbeno doživetje bo poskrbel Dejan Vunjak, druženje pa bo zanimivo tudi zaradi žrebanja velike nagradne igre.

Eno spletna stran ponuja informacije o vsem dogajanju

Več informacij o programu v okviru Festivala nakupov in zabave v vseh treh BTC City-jih po Sloveniji je na voljo na spletni strani www.btc-city.com/fnz. Prav tako bo na spletnem mestu dan pred dogodkom v posameznem nakupovalnem središču objavljen seznam popustov in ugodnosti: 14. maja za BTC City Novo mesto, 15. maja bodo na voljo informacije o ugodnostih v ljubljanskem BTC Cityju ter teden dni kasneje, v petek 22. maja, za nakupovalno središče BTC City Murska Sobota.

Poleg nakupovanja so nakupovalna središča BTC City Ljubljana, Novo mesto in Murska Sobota za obiskovalce vso leto zanimiva tudi zaradi raznolikih vsebin z drugih področjih. Da je BTC City mesto priložnosti, kjer se vedno nekaj dogaja, bo že kmalu potrdil tudi 34. Maraton Franja BTC City. Tradicionalni kolesarski praznik, ki bo potekal od 12. do 14. junija, bo v nakupovalno središče BTC City Ljubljana privabil ljubitelje kolesarjenja in aktivnega življenjskega sloga ter jim ponudil obilo priložnosti za šport, zabavo in poslovno sodelovanje.

Dodatne informacije:

BTC, Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;

tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si