O-STA

Tretji BTC Campus je zaključilo 30 ambicioznih in podjetno naravnanih mladih diplomantov

V okviru inovativnega programa BTC Campus je danes, 27. maja 2015, trideseterica mladih diplomantov že tretje leto zapored uspešno zaključila trimesečno podjetniško izobraževanje. Udeleženci programa BTC Campus, ki ga družba BTC organizira v sodelovanju s Centrom poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani in Zavodom RS za zaposlovanje, so od marca do maja obiskali 12 modulov predavanj v prostorih Logističnega centra v BTC City Ljubljana. Z izobraževanjem so znanje, pridobljeno v času visokošolskega študija, nadgradili s temeljnimi podjetniškimi veščinami in tako izboljšali svoje karierne možnosti.

Programa BTC Campus se je udeležilo 30 mladih, izbranih s pomočjo Zavoda za zaposlovanje, ki se po uspešnem zaključku visokošolskega študija soočajo z iskanjem prve zaposlitve ali razmišljajo o uresničitvi lastne podjetniške ideje. Na poti v poslovni svet so skozi triurna tedenska predavanja in delavnice predavateljev z ljubljanske Ekonomske fakultete izboljšali svojo strokovno podkovanost na tematskih področjih, kot so komuniciranje, računovodstvo, planiranje in marketing. V inovativnem okolju BTC City Ljubljana so s spoznavanjem delovanja različnih institucij razširili mrežo poznanstev.

Jože Mermal, Predsednik uprave družbe BTC, je poudaril, da je tretji program BTC Campus dosegel svoj namen: "S programom BTC Campus želimo mladim pomagati v času, ko jim gospodarska situacija ni naklonjena. Prepričan sem, da so udeleženci z izobraževanjem pridobili osnovna poslovna znanja in stkali vezi, ki jim bodo v prihodnje pomagala na karierni poti. Predvsem pa upam, da so okrepili samozavest kot kompetentni mladi podjetniki. Program jim namreč omogoča, da se dokažejo. Sami ugotavljamo, da te priložnosti vsaka generacija udeležencev BTC Campusa s pridom izkoristi. Ponosni smo, da s programom omogočamo prvo tovrstno sodelovanje med akademsko sfero in gospodarstvom ter uspešno zapolnjujemo vrzel med študijem in prvo zaposlitvijo. Med drugim uspeh dokazujejo podatki zadnjih dveh let, saj se je s pomočjo znanj, veščin in poznanstev, pridobljenih v okviru BTC Campusa, zaposlilo oziroma samozaposlilo več kot polovica udeležencev."

"Kot predstavnica fakultete, kjer ima znanje glavno besedo, sem ponosna, da le-to najde svoje mesto v praksi in prav to je tudi poslanstvo Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete, s povezovanjem znanja spodbujati napredek v slovenskem gospodarskem prostoru. S programom BTC Campus smo uspeli ustvariti spodbujajoče okolje, kjer diplomanti v času iskanja zaposlitve ostanejo v stiku z dogajanjem v slovenskem gospodarskem prostoru. Pri tem izpopolnjujejo svoje kompetence, program pa jim omogoča, da se tudi po koncu študija izobražujejo, osvajajo nove veščine in aplicirajo osvojeno znanje. Spodbujanje podjetniške inovativnosti in kreativnosti je dobra popotnica, ne glede na strokovno področje ali vrsto dela, ki ga bodo udeleženci programa BTC Campus ob novi zaposlitvi opravljali," je pojasnila red. prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

"Podatki o brezposelnosti mladih do 30 let v Sloveniji se gibljejo okoli številke 30.000. To pomeni na tisoče mladih ustvarjalnih posameznikov, ki so visoko izobraženi, zagnani, imajo ideje ter želijo ustvarjati. Predstavljajo potencial prihodnjega razvoja družbe, zato jih je potrebno spodbujati in jim omogočiti, da se po končanem študiju aktivno vključijo na trg dela. Program BTC Campus ustvarja priložnosti za spoznavanje potencialnih delodajalcev, ponuja vpogled v poslovno okolje, omogoča prenos znanj in osvajanje veščin, ter opogumlja vse, ki razmišljajo o samostojni podjetniški poti. Družba BTC kot podjetje, Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete kot izobraževalna institucija in Zavod RS za zaposlovanje kot ena ključnih ustanov na trgu dela smo preko skupnih prizadevanj za ustvarjanje novih zaposlitvenih možnosti postavili zgled plodnega sodelovanja pomembnih akterjev na področju zaposlovanja v Sloveniji," meni Mavricija Batič, generalna direktorica Zavoda RS za zaposlovanje.

Izobraževalni program BTC Campus družba BTC, v sodelovanju s partnerji, organizira v okviru svojih družbeno odgovornih prizadevanj pod okriljem poslovnega stebra Misija: Zeleno. V treh letih so v programu 90 mladim diplomantom omogočili dodatno podjetniško izobraževanje. To jim je bodisi olajšalo zaposlitev bodisi podprlo pri razvijanju lastne podjetniške zamisli. Kot spodbujevalnik ambicioznih posameznikov BTC Campus predstavlja učinkovito platformo za vlaganje v razvoj mladih strokovnih kadrov, ki v prihodnje lahko tvorijo del mozaika pri razvoju slovenskega gospodarstva.


Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven,
direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi;
tel.: 01 585 13 15, e-pošta:
maja.oven@btc.si